Ciutat

Recordes… la pista enrajolada del CF Arrahona al carrer de Calderón?

La pista estava situada al carrer de Calderón, cantonada amb el carrer d'Unió / Arxiu Històric Sabadell

Al carrer de Calderón, cantonada amb el carrer d’Unió, s’erigia aquesta instal·lació. La junta directiva del CF Arrahona, encapçalada per Francesc Casas i Ribas, va tenir l’honor d’inaugurar aquesta pista poliesportiva el 17 de setembre del 1955. De fet, va ser la primera entitat espotiva a disposar d’una pista pròpia, magnífica per aquells temps, com recorda el Martí Sala i Roca, expert del món de l’handbol sabadellenc.

A més del terra enrajolat, disposava d’una graderia coberta, a tall de tribuna, que li donava un aspecte encara més sofisticat. S’hi practivava handbol i també hoque sobre patins. De fet, allà va jugar-hi la secció de l’Arrahona, fruit de l’absorció de l’equip Sabadell Deportiu. Tanmateix, s’organitzaven altres actes de caràcter lúdic i social.

La festa d’inauguració va viure diverses activitats lúdiques, com una audició de sardanes, i esportives, destacant un atractiu amistós entre el CF Arrahona i el potent Granollers d’handbol. També va ser escenari de partits internacionals contra equips alemanys, suecs i suïssos i va acollir un Campionat d’Espanya de patinatge artístic. A finals de la temporada 63/64, la pista va desaparèixer per donar pas a l’edificació d’habitatges, finalitzant així l’activitat esportiva en el carrer de Calderón.

Comentaris
To Top