ESPORTS

El CE Mercantil s’endú el derbi juvenil al Joan Murtró

Alegria mercantilista en el derbi. /Lluís Franco

El segon derbi també és mercantilista. El CE Mercantil s’ha imposat al CE Sabadell (3-2) en el duel sabadellenc de la Divisió d’Honor Juvenil. En un partit molt disputat, els de Carlos López han fet un pas de gegant cap a la permanència amb una victòria de caràcter i competitivitat. El Municipal Joan Murtró s’ha vestit de gala per a viure l’històric enfrontament.

En un inici intens, l’intercanvi de cops ha estat ràpid. Miguel Expósito ha aprofitat una passada de Frank Borrego per a avançar als blaugrana i convertir-se en el màxim golejador històric del primer juvenil mercantilista en solitari. Abans del minut 10 ha arribat la resposta i Izan Rosena ha igualat amb una gran vaselina. Sense gaires arribades a cap dels dos costats, l’estratègia ha estat clau. Els de Carlos López s’han tornat a posar per davant en el marcador en una falta lateral que Oriol Martín ha enviat al fons de la xarxa després d’una prolongació al segon pal.

Ha buscat l’empat el Centre d’Esports i l’ha fregat a les botes de Rosena. El capità arlequinat ha obligat a Jordi Cereza a fer una gran aturada en un llançament de falta i, en el rebot, Ernest Girbau ha enviat la pilota per sobre del travesser amb tot a favor. També Pau Fernández ha pogut igualar en una centrada d’Alya Camara que el lateral no ha pogut concretar a boca de canó.

Emoció fins al final

Al segon temps, en una nova jugada a pilota parada, el Mercantil ha posat distància en el marcador. De nou Expósito, amb un gran cop de cap, ha posat el tercer. Amb l’obligació de reaccionar, el Centre d’Esports s’ha fet amb el domini de la pilota i, en una jugada aïllada, s’han ficat en el partit amb un penal sobre Mario Jaspe. Izan Rosena l’ha convertit per a donar emoció a la darrera mitja hora. Ha fet una passa endavant el conjunt arlequinat i Hugo Pichardo ha fregat l’empat amb una rematada desviada i també Arnau ‘Manyu’,
a l’altra porteria, ha pogut sentenciar.

Al tram final, el Sabadell s’ha bolcat totalment sobre l’àrea mercantilista. La més clara l’ha tingut Alya en u contra u que ha definit per sobre del travesser. També ha pogut sentenciar en una contra Rubén Pérez, però, després de superar al porter, Pol Fornell ha salvat sota pals. Un últim raig d’esperança per a un Sabadell que ha tingut una última opció d’igualar en una falta lateral. Pichardo ha rematat alt abans que el col·legiat assenyalés el final del partit fent esclatar d’alegria el Municipal Joan Murtró.

Reaccions

El tècnic del CE Sabadell, Albert Milà, es va mostrar molt crític amb el seu equip al final del partit. “Hem de fer autocrítica, sobretot en les accions de pilota aturada que ens estan fent molt mal. Ha estat un partit maco i crec que hem competit bé, l’estratègia ha decidit. Sabíem que gran part de les opcions passaven per poder aprofitar les passades a l’esquena de la seva defensa, però després hi ha accions de concentració i efectivitat que no podem controlar. Ara toca passar el dol i des d’ara ja pensem en el partit contra el Girona de la setmana vinent”.

A l’altra cara de la moneda, un Carlos López eufòric. L’entrenador del Mercantil, a més, celebrava el seu aniversari i el seu equip li va fer un gran regal. “Ha estat un partit molt igualat. El tram final l’hem patit i crec que avui els tres punts són de mercantilisme, lluita i força. L’objectiu de la segona volta és millorar els registres a casa i aquest és un gran primer pas, també cap a la permanència”. La propera jornada, els mercantilistes jugaran a la CE Joan Gamper davant el Barça.

/Lluís Franco
Comentaris
To Top