Ciutat

Juana Llavero pren el relleu a la presidència de la Hermandad del Rocío

hermandad rocío
L'expresident Toni Valenzuela (primer per l'esquerra) i Juana Llavero (segona per la dreta) a la cerimònia / David Chao

Aquest dissabte ha estat un dia gran per la Hermandad del Rocío a Sabadell. I és que Juana Llavero ha pres possessió com a nova presidenta de l’entitat rellevant a Toni Valenzuela, qui feia 7 anys que liderava el col·lectiu. La cerimònia s’ha celebrat al sud de la ciutat a la parròquia de Sant Francesc d’Assís, una església que s’ha omplert amb personalitats com l’alcaldessa, Marta Farrés; membres de l’equip de govern, regidors d’altres partits i membres de la resta d’hermandades de Sabadell.

La cita

La cerimònia ha començat puntual, a les 19 h de la tarda. Instants abans desenes de membres de l’entitat han anat acostant-se a la parròquia, a poc a poc, fins a omplir la sala. Mentrestant, al pati exterior de l’església esperava Llavero. Amb una barreja de nervis i emoció ha explicat les seves sensacions respecte a l’acte: “Entomo el repte amb molta il·lusió i no m’ho esperava perquè ja vaig ser presidenta el 2014, però he vist que em queda molt per fer i tinc ganes de tirar endavant l’entitat”. La nova presidenta ha parlat també dels reptes als quals s’enfronta: “Vull que la gent digui sense por que és creient i també vull continuar unificant tots els rocíeros que hi ha a Sabadell i portar-ne més”. De cara al futur té molt clares les seves propostes: “Sé que és un repte gran, però la Hermandad és la meva família i vull que els esdeveniments arribin a tothom, per això farem moltes activitats a l’exterior”.

hermandad rocío

Els membres de l’anterior junta han iniciat l’acte duent el penó a l’altar / David Chao

Després de definir les seves línies de treball la nova presidenta ha entrat a la sala. D’aquesta manera i al so d’un flautí i un tambor els membres de l’antiga junta han portat el penó i el ceptre de la verge del Rocío a l’altar. Un cop arribats ha començat a cantar el cor coral rociero al so de les guitarres. A continuació ha començat la missa, aquesta ha recordat als difunts de la Hermandad, ha donat les gràcies a Toni Valenzuela pels seus anys de servei i ha celebrat el retorn de Llavero al capdavant de l’entitat.

“Confiança plena”

És així com s’han tancat 7 anys de mandat de Valenzuela. Un llegat d’avenços i experiències que ell ha confiat que Llavero pugui millorar: “La Juana té experiència, sap el que ha de fer i la meva confiança en ella és plena”. L’expresident deixa en càrrec en un bon moment per l’entitat i amb la sensació d’haver fet tot el que estava a les seves mans: “Aquests anys hem aconseguit ser admesos com Hermandad filial d’Almonte el 2019, hem fet d’aquesta parròquia casa nostra i hem establert la nostra seu a la Granja del Pas, entre altres”, ha expressat amb satisfacció. D’aquesta manera Valenzuela ha beneït Llavero -a qui ell mateix va substituir en el càrrec el 2017- i li ha desitjat sort pel nou mandat que aquesta ocuparà fins al 2026.

Acabats els actes protocol·laris els membres de la Hermandad s’han traslladat a la seu de la Granja del Pas. Allà han prosseguit, de forma més informal ja, les celebracions amb el tradicional vi d’honor.

Fotos David Chao

hermandad rocío

hermandad rocío

hermandad rocío

hermandad rocío

hermandad rocío

hermandad rocío

hermandad rocío

hermandad rocío

hermandad rocío

Comentaris
To Top