Oci i cultura

Pol Cruells publica ‘Xiuxiueig eixordador’, un tastet del seu nou disc

És el primer tema d’avançament de ‘Planeta Miret’, previst per al març

El sabadellenc Pol Cruells ha interpretat diferents temes del seu 'Fanzín' acompanyat de la banda / LLUÍS FRANCO

El músic sabadellenc Pol Cruells, que treballa com a baixista d’Els Amics de les Arts, acaba de publicar Xiuxiueig eixordador, el primer tema d’avançament del seu pròxim disc, Planeta Miret, previst per al 7 de març amb el segell Microscopi.

Xiuxiueig eixordador fa referència a aquells silencis acordats que existeixen dins tota relació personal o social; tot i la seva presència evident, sovint decidim ignorar o no afrontar qüestions que creiem que malmetrien la nostra estabilitat. La sonoritat vitalista de Xiuxiueig eixordador amaga una crítica íntima i melangiosa a l’actitud naïf -i fins a cert punt hipòcrita- amb què sovint transitem per la vida.

Planeta Miret

Planeta Miret és un disc de referències eclèctiques, de cançons que beuen de la world music, l’electro pop i fins i tot el jazz; una aposta per l’experimentació i la improvisació, amb una trajectòria caracteritzada per fugir constantment de la repetició.

Com a baixista cantant, Pol Cruells ha enfocat la producció de Planeta Miret portant el baix elèctric a primer terme, substituint totalment les guitarres; també s’ha optat per una base rítmica centrada en les programacions i percussions electròniques, així com l’ús intensiu de sintetitzadors i samples per l’acompanyament harmònic. A nivell de continguts, Planeta Miret destil·la intimisme amb temes com “Xiuxiueig eixordador”, “Clavellina” i “Les cançons van per dins”; per altra banda hi apareixen referències socials a “La vida en estríming”, “Rider” i “Crits de poeta”; també segueix reivindicant el respecte per la natura des del positivisme a “Les veus de l’endemà”, i fins i tot s’hi troba un cant a l’amistat amb “Gràcies”.

El disc ha estat enregistrat entre els mesos de novembre del 2023 i febrer del 2024 a 8 Bits Estudi, de Sabadell.

Cruells ha iniciat una campanya a Verkami per tal de tirar endavant la fabricació de les còpies en CD i la programació d’un concert de presentació, encara sense data.

Comentaris
To Top