Oci i cultura

Un espectacle “apoteòsic” amb més de 200 artistes per inaugurar la Capital de la Cultura Catalana 2024

La gran actuació serà a la plaça de l’Argub, el proper dissabte, 24 de febrer, a les 19h

Presentació de la Capital de la Cultura Catalana 2024, a l'Aula de l'Aigua a Aigües Sabadell / D.S.

Només els grans propòsits col·lectius són capaços de reunir tanta diversitat. Perquè tractaríem de boig algú que anunciés un espectacle on coincideixin un guitarrista flamenc com Manuel Cañizares,  els reis més genuïns i desvergonyits de l’escena musical urbana –Flashy Ice Cream i 31 FAM–,  els Saballuts fent castells, una orquestra internacional com la Simfònica del Vallès, poetes com Roc Casagran, actors veterans i joves amateurs de companyies de teatre històriques –Joventut de la Faràndula i Teatre Sant Vicenç–, elements del seguici popular, cors i corals i, per exemple, els Brodas Bros fent piruetes. Sí, diríem que s’ha begut l’enteniment. Doncs, suma-hi 200 artistes i entitats, tot en una hora.

La celebració de Sabadell com a Capital de la Cultura  Catalana el 2024 ho farà possible el 24 de febrer a les 19h, de manera oberta i gratuïta, a la plaça de l’Argub. Portarà per títol Som cultura, som capital i vol fusionar música, arts visuals, circ, dansa, teatre, literatura i cultura popular. L’espectacle “vol unir a través d’un relat diferents disciplines que expliquin la història de la cultura a Sabadell”, avança  el director, Albert Gonzàlez, que ha rebut la col·laboració del periodista sabadellenc Plàcid Garcia-Planas. Tot plegat, estarà conduït per les actrius Rosa Renom, Mariona Ribas, Mireia Vilapuig i Laia Brugarolas, totes de generacions diferents.

L’espectacle estarà format per diferents “càpsules” de curta durada, en un escenari al Parc Catalunya que donarà l’esquena a l’Eix Macià. Hi haurà aforament per 1.200 persones assegudes i centenars dempeus. Hi actuaran també Marina Prades, Vicenç Esteve, Mercè Martínez, Marta Tricuera, Pol Roselló, Òscar Muñoz, Lluís Campmajó, Manel Rosés, Oriol Sabaté, la Coral Belles Arts, PAX-Cor de Cambra, l’Orfeó de Sabadell, el Cor Praeludium, el Conservatori de Sabadell i el Cor Jove 9Songs.

La direcció musical ha anat a càrrec d’Adrià Aguilera; la tècnica, d’Arnau Maymí; l’escenografia és de Francesc Bonsfills; i la producció, de Marta Venancio.

Presentació a Aigües Sabadell

Alguns dels detalls de l’acte van ser revelats el divendres en una roda de premsa a l’Aula de l’Aigua  d’Aigües Sabadell, principal patrocinador de l’acte. L’alcaldessa, Marta Farrés, va avançar que serà “apoteòsic” i va explicar que s’ha comptat amb talent sabadellenc de diferents disciplines . Per altra banda, el president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, ha ressaltat que des de l’empresa “volen estar al costat de la cultura” en una fita tan important com la Capitalitat Cultural de Sabadell el 2024. La programació compta amb una cinquantena d’activitats de gran format, segons l’Ajuntament.

Comentaris
To Top