Ciutat

Els Ballesteros celebren el dia d’Andalusia amb ball, música i una xerrada

Ballesteros

El dissabte 24 de febrer, els Ballesteros han organitzat una jornada per a commemorar aquesta data

El Coro Rociero de l'Agrupació de San Sebastian de los Ballesteros, avui a la Masia de Can Rull/ Lluís Franco

L’agrupació andalusa San Sebastián de los Ballesteros celebra a Sabadell el dia d’Andalusia el cap de setmana. El dissabte 24 de febrer, els Ballesteros han organitzat una jornada per a commemorar aquesta data. “Els andalusos som de caràcter obert, alegre, tolerant. I ens sentim orgullosos de ser també sabadellencs d’adopció”, exposa Joaquin Lesmes, president de l’entitat.

La seu de l’entitat, la masia de Can Rull, acollirà una conferència a càrrec de Simón Saura a les 20 h. Més tard, oferiran una petita mostra de la cultura del sud d’Espanya, amb el tradicional coro rociero i els quadres de ball de l’entitat. Els organitzadors conclouran la festa amb un aperitiu pels assistents.

Una mirada al passat

El dia d’Andalusia se celebra el 28 de febrer i commemora el dia de la celebració del referèndum sobre la plena autonomia d’aquesta comunitat, que data del 1980. Enguany, doncs, se celebren els 44 anys.

El referèndum del 28 de febrer va venir després de les grans manifestacions autonomistes del 4 de desembre de 1977, quan el poble andalús va expressar el seu desig d’autogovern i d’una major autonomia.

Comentaris
To Top