Vallès

La Crida exigeix responsabilitat en l’ús de l’aigua

La portaveu Anna Lara ha exigit l’aplicació del control públic i la planificació de l’aigua

La Crida per Sabadell ha exigit als organismes competents millorar la gestió de l’aigua en un context de crisi hídrica com l’actual. De la mà de CUP Sant Cugat i Terrassa, representants dels grups han denunciat la mercantilització de l’aigua “per acontentar als rics en moments en què les veïnes són amenaçades amb talls de subministraments”.

En un acte a les portes del camp de golf de Torrebonica, Anna Lara, Marco Simano i Assun Sole han lamentat que els municipis estan abandonant la lluita per la gestió directa mentre aposten per la utilització de l’aigua regenerada per a usos recreatius i no per a usos essencials.

La portaveu Anna Lara ha exigit l’aplicació del control públic i la planificació de l’aigua per a recursos imprescindibles. “Que l’aigua regenerada de Sabadell s’utilitzi per a regar els camps de golf i jardins de Sant Cugat, en comptes de ser utilitzada per a cobrir les necessitats de les persones dels municipis pròxims, ens sembla un despropòsit”, ha apuntat. El partit anticapitalista remarca que apostar per la gestió directa de l’aigua “no és un caprici, sinó una necessitat vital”.

Aigua regenerada

El camp del Real Club de Golf El Prat, a Terrassa, té una extensió de 220 hectàrees, de les quals 63 hectàrees són objecte de reg. Fonts de l’entitat expliquen que el 100% de l’aigua que consumeixen les instal·lacions del club prové d’aigua reciclada. En les últimes setmanes, s’han dut a terme accions com una reducció de la pressió de l’aigua o la instal·lació de polsadors per rebaixar el consum.

Així, l’entitat utilitza el mateix sistema de regeneració d’aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals Terrassa-les Fonts (Edar), a uns vuit quilòmetres de la instal·lació. El Prat disposa d’una unitat de tractament pròpia a l’Edar a partir de l’aigua que s’utilitzi en dutxes i lavabos. En aquesta planta, a més, el Real Club de Golf El Prat capta aigües residuals procedents d’usos industrials que, després de ser sotmeses al tractament de depuració, són bombejades fins a les instal·lacions de l’entitat esportiva.

Comentaris
To Top