Ciutat

La Simfònica buscarà apassionar com mai

osv xavier puig

La formació interpreta ‘Passió segons Sant Joan’, de Bach, amb dramatúrgia de Sergi Belbel

L’Orquestra Simfònica del Vallès durà Passió segons Sant Joan, de J.S. Bach, divendres a les 20 h al Teatre La Faràndula, 300 anys després de la seva estrena. Un dels grans al·licients del concert, sens dubte, és que la dramatúrgia de l’espectacle ha anat a càrrec de Sergi Belbel.

Entre altres cors, hi participarà la Coral Belles Arts, dirigida per Jordi Lluch. Sota la direcció de Xavi Puig, actuaran la soprano Marta Mathéu i el baríton Elías Arranz. A més, a l’escenari hi haurà l’actriu Mercè Pons com a narradora. El concert forma part de la ja tradicional Gira de Setmana Santa de la formació sabadellenca, que passa per cinc ciutats més: Terrassa, Girona, Molins de Rei i Barcelona.

El text de Belbel busca retratar des de la senzillesa i de manera directa “la por del dolor i de la pèrdua”, però també, i sobretot, “l’acompanyament en el procés de la mort, l’amor i la persistència de la vida”.

Passió segons Sant Joan, estrenada l’any 1724 a l’Església de la ciutat de Leipzig, es considera una de les obres més transcendents del compositor alemany. Es tracta d’una obra de música sacra que expressa el patiment, la mort i la resurrecció de Jesús.

Per a l’Orquestra Simfònica es considerada una de les grans obres mestres de la música occidental i “un veritable tresor de la música clàssica”, a causa de “la seva profunda espiritualitat, la seva expressivitat musical i la seva habilitat compositiva”.

‘Turandot’, a l’abril

Continuant amb la commemoració del centenari de la mort de Puccini, la Fundació Òpera a Catalunya, com sempre amb la Simfònica del Vallès, representarà Turandot a la Faràndula els dies 17, 19 i 21 d’abril.

Comentaris
To Top