Ciutat

VÍDEO | La confessió d’Albert Pla a ‘Lo de Évole’: “Vaig mentir al Diari en la meva primera entrevista”

L’artista sabadellenc va recordar el ‘cara a cara’ datat de 1984

El sabadellenc Albert Pla va ser el protagonista del tancament de la cinquena temporada de ‘Lo de Évole’, a La Sexta. L’icònic artista no va deixar indiferent amb les seves reflexions en una entrevista que va tenir un apunt en clau sabadellenca certament curiós, un cop prescrits els fets.

En la conversa, Jordi Évole i Pla recorden la primera entrevista que van fer a l’artista, que es va publicar al Diari de Sabadell en l’edició del 19 d’octubre de 1984 sota el paraigua del ‘Cara a cara’. Albert Pla tenia aleshores 18 anys i era un estudiant de l’Institut Pau Vila amb inquietuds que començava a ser escoltat per les seves opinions, en un univers literari per descobrir. Una d’aquestes manifestacions, plantejada en aquell article de fa gairebé quatre dècades, era sobre la secta Ceis, desarticulada anys després.

L’entrevista a Albert Pla al Diari | D.S

En la xerrada amb Évole, però, ell mateix admet que tot plegat va ser producte d’un joc. “Te’n recordes de la primera entrevista que vas fer?”, qüestiona el periodista, que repassa aquell document en l’edició del Diari de Sabadell. Aleshores, Pla fa memòria. “Teníem un grup literari entre tres o quatre escriptors, i vam decidir inventar-nos un personatge“, relata.

El sabadellenc afirma que l’objectiu generar confusió fent-se passar per un algú que pertanyia a una secta. “M’agrada molt enganyar periodistes”, explica abans d’esclatar a riure, en un dels molts moments hilarants de l’entrevista a ‘Lo de Évole’.

“És un orgull haver sigut el primer en entrevistar-lo”

El periodista que va conversar amb un jove Pla per publicar aquella primera entrevista al Diari va ser Victor Colomer, que admet que l’escena viscuda en les últimes hores al programa ha generat una gran repercussió: “m’ha escrit molta gent”, explica amb un somriure, amb el mòbil ple de missatges d’antics companys. Colomer entoma la conya amb filosofia i esportivitat. “Sempre he estat orgullós d’haver xerrat amb ell i mai li he guardat rencor per haver-me enredat. Sempre podré dir que vaig ser el primer en parlar-hi als mitjans”, confessa. Poc després, ell mateix va ser l’encarregat de fer-li una segona entrevista i, amb els anys, va saber que tot plegat en aquella primera trobada va ser fruit d’un engany.

De fet, després d’aquella entrevista de 1984, Pla ha tornat a aparèixer de manera habitual a les pàgines del Diari per les seves aportacions artístiques i el seu vincle amb la ciutat. Una de les darreres entrevistes va ser concedida l’any 2020 després de la publicació del llibre ‘Espanya en guerra’.

Albert Pla: “Fotria el meu llibre pel cul a dues dotzenes de polítics”

Comentaris
To Top