Oci i cultura

FOTOS | Els viatges de Joan Maria Rubió amb una càmera a la maleta

A partir d’ara, les parets del bar de l’Acadèmia tindran finestres a racons i emocions. El Càmera Club Sabadell ha iniciat una ronda d’exposicions temporals a l’entitat amb una mostra de 30 fotografies de Joan Maria Rubió, soci de l’entitat des de fa 52 anys. La intenció és que, després, altres fotògrafs succeeixin la mostra.

Les fotografies de Rubió ens traslladen a diferents països i èpoques. El sabadellenc, que ha visitat gairebé 100 països, és un viatger que persegueix l’essència dels llocs que visita, sempre amb la seva inseparable càmera Nikon ben penjada. Bé, sempre, menys dues vegades: al Perú i al Brasil, que li van robar tot l’equipatge.

En l’exposició, que com mínim es podrà veure fins a finals d’abril, hi ha fotografies de països exòtics i llunyans com Namíbia o Madagascar, però també llocs propers, com Sitges i Balsareny.  En aquest últim poblet del Bages, la foto de 1972 en blanc i negre es correspon en una cursa de burros de la festa dels Traginers.

Són 30 fotos, però “en podrien haver estat 200 o 300”, comenta Rubió.   Normalment, el fotògraf sabadellenc dispara amb un objectiu gran angular, “per captar l’ambient”, però també utilitza un teleobjectiu, “que va molt bé per als ocells, per exemple”.

Com que fa més de mig segle que és aficionat a la fotografia, ha experimentat la transició de les càmeres analògiques a les digitals. “Tinc la sensació que abans, quan hi havia carrets, ho feia millor. T’estaves molta més estona buscant, enquadraves i… fins i tot, hi havia vegades que no acabaves ni disparant”, explica. En contraposició, “ara no files tan prim i dispares molt més… Després, pots seleccionar”.

Gran part del seu coneixement, el deu a haver format part tants anys del Càmera Club Sabadell: “Educa la visió, t’ensenya a buscar els enquadraments de manera instintiva”.

1972 Balsareny

Atacama. Xile

Botswana

Everglades. Florida

Île de la Rèunion

Kruger. Sudàfrica

Madagascar

Maui. Hawai

Museu Andersen. Odense. Dinamarca.

Namíbia

Patagònia. Argentina

Sitges

Sydney

Uyuni. Bolívia

Vietnam

Comentaris
To Top