Ciutat

Quines mones triomfen aquesta Pasqua?

El Llaminer per als més xocolaters i els pastissos sara per als més pastissers són les grans triomfadores d’aquesta Pasqua

La mona del Llaminer ha estat la triomfadora a la xocolateria Genescà / David Chao

Una d’aquelles dates marcades en vermell al calendari, tant per als creients com per als que celebren la tradició, és el dia de la mona de Pasqua. Hi ha qui ho celebra el Diumenge de Resurrecció i els que s’esperen fins al Dilluns de Pasqua. El padrí regala la mona al seu fillol en una pràctica que no s’ha perdut, però sí que s’ha reduït els darrers anys. “Els padrins més joves estan capgirant una mica la tradició, però el ritme de venda és similar al de l’any passat”, afirma Isaac Partera, de la coneguda Pastisseria Sant Marc.

Partera explica que “la gent va molt a última hora i demana el que ja no tenim”, però assumeix que “és normal, perquè ha passat sempre”. A la Pastisseria Sant Marc, aquest any, les mones que més han triomfat són les de sara, seguides de la de tres gustos i la de rovell.

Les mones de sara de la Pastisseria Sant Marc. /David Chao

El pastisser afirma que “a Sabadell sabem tractar la xocolata molt pocs i això dona molt més valor i qualitat al nostre producte”. I és que les de xocolata solen ser les preferides dels més petits. Els dibuixos i personatges són els més reclamats, però aquest any també han fet una d’un vaixell que ha causat especial furor per la seva espectacularitat i grandària.

L’enorme mona en forma de vaixell de la Pastisseria Sant Marc /David Chao

I si parlem de xocolata a Sabadell, parlem del Genescà. Aquest cap de setmana, la botiga del Joaquim i la seva família ha estat plena de compradors d’última hora i de gent recollint encàrrecs. “Hi ha molta gent que potser no fa la mona, però que vol donar un detall. És una celebració que encara es fa i funciona prou bé. A última hora venen els més despistats, però portem promocionant les mones i tenint encàrrecs des de fa un mes”, explica la Marta Genescà.

El personatge del moment a la ciutat ha estat el principal reclam de la pasqua a la xocolateria sabadellenca: “aquest any teníem com a novetat la mona del Llaminer i és la que més hem fet. S’han esgotat totes“. Les de temàtiques més tradicionals, però, continuen tenint tirada. Les de futbol i esports, les de dibuixos animats i princeses Disney o les d’animalets també han rebut una bona acollida. “Són les més clàssiques i cada any les venem bastant”, admet la Marta.

FOTOS: DAVID CHAO

Comentaris
To Top