Ciutat

Una avioneta pateix un accident a l’Aeroport

/ CEDIDA

Aquest passat diumenge, abans del migdia, una aeronau de l’escola de pilots European Aviation School (EAS), amb seu a l’Aeroport de Sabadell, va accidentar-se quan estava efectuant les maniobres d’aterratge.

Afortunadament, amb aquesta incidència, en la que van participar-hi diverses dotacions dels cossos d’emergència, no es va haver de lamentar ferits ni danys a la infraestructura aeroportuària sabadellenca. Malgrat aquest contratemps en l’activitat diària de moviments d’aeronaus, fonts d’Aena expliquen que l’activitat es va reprendre poc després, un cop finalitzats els procediments habituals per garantir la seguretat de les operacions.

/ D.S.

L’aeronau accidentada forma part de la flota d’una de les escoles formatives instal·lades a l’Aeroport de Sabadell amb més volum d’estudiants, i que compta amb una flota d’una desena d’aeronaus. A finals del 2022, l’empresa va inaugurar unes noves instal·lacions a tocar de la torre de control, un espai amb prop de 2.000 m², repartits en dos pisos on s’ubiquen oficines i un hangar.

La darrera vegada que va haver-hi un accident que va aturar momentàniament l’activitat aeroportuària es va produir el novembre del 2023, quan aleshores una avioneta va perdre el control, estavellant-se al marge de la pista de l’Aeroport de Sabadell contra un senyal. En aquest accident, una persona va resultar ferida a la mà. L’avioneta que es va estavellar era una Cessna C152 de l’Aeroclub de Barcelona-Sabadell.

Comentaris
To Top