Vallès

L’Arxiu Nacional de Catalunya recorda el paper de Francesca Bonnemaison a la cultura i la formació de les dones

L’exposició, comissariada per l’artista Núria Benet, es podrà veure fins al 29 de maig

L’Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, recorda el suport de Francesca Bonnemaison a la cultura i la formació de les dones en l’exposició ‘Francesca Bonnemaison. Cuidadito que pincho!’. La mostra presenta la figura de Bonnemaison com a pedagoga, pionera i referent en la formació de les dones durant les primeres dècades del segle XX.

Comissariada per l’artista Núria Benet, es podrà veure fins al 29 de maig i ha estat inaugurada aquest dimarts per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l’alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès.

L’exposició presenta documents originals i rèpliques seleccionades del seu fons personal, conservats a l’Arxiu Nacional, corresponents sobretot a l’etapa dels seus estudis infantils i als primers anys d’activitat de la seva gran creació, l’Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona.

Aquesta documentació s’exposa combinada amb peces tèxtils de l’època, que tenen brodats alguns textos que apareixen en el seu fons. També s’hi inclouen registres sonors, produïts expressament pel grup Dones Sonores per a la “Ràdio Paquita”, la ràdio de La Bonne.

Comentaris
To Top