Ciutat

Sabadell, a punt d’estrenar l’ordenança de civisme?

Grafitis a un carrer de Sabadell / NÚRIA MANONELLAS

Es preveu que entri en vigor a Sabadell a l’estiu del 2024

Grafitis a un carrer de Sabadell / NÚRIA MANONELLAS

Sabadell estrenarà aviat l’ordenança de convivència i civisme, una nova normativa que espera la ciutat des de principis del mandat anterior. Segons confirmen fonts municipals, s’està acabant d’ultimar el projecte i, com va avançar l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en una entrevista amb el Diari, finalment entrarà en vigor abans de l’estiu del 2024. 

L’Ordenança ha estat molt debatuda entre els principals agents de la ciutat: hi han participat la Cambra de Comerç, comerciants i veïns, el Gremi de Fabricants, Creu Roja, ActuaVallès, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia o l’anterior síndica municipal de greuges, Eva Abellan.

Quins canvis comportarà la normativa? S’han contemplat més de quaranta infraccions: 27 de caràcter lleu, 15 greus i tres, molt greus. I les sancions es mouran entre els 100 i els 3.000 euros, amb rangs depenent de la gravetat dels fets. I què es podrà sancionar?

Les més greus contemplen comportaments discriminatoris i menyspreu a les autoritats o promoure el consum de la prostitució a prop d’un centre educatiu, parcs infantils i zones esportives. Es considerarà greu els insults i coaccions i fer pintades a edificis protegits, conductes vandàliques que posin en risc la integritat de les persones, venda ambulant sense autorització, o fer botellots, entre d’altres. Entre les lleus, se sancionarà fer grafitis, repartir publicitat, defecar o orinar al carrer o acampar a l’espai públic.

CERCADOR: Consulta les infraccions i les multes per incivisme a Sabadell

Comentaris
To Top