Ciutat

El cost dels incendis de contenidors de la setmana passada a Sabadell s’eleva als 41.000 euros

Contenidor cremat la nit de divendres a dissabte / AJUNTAMENT DE SABADELL

L’Ajuntament de Sabadell eleva als 41.000 euros l’import que suposarà reposar els contenidors que van cremar durant la setmana passada a la ciutat. Es tracta d’incendis que es van registrar en diferents barris des de la nit de dimarts després de la protesta davant la comissaria de la Policia Nacional i fins aquest diumenge. Segons informa el consistori, la despesa inclou la reposició de cada contenidor, la retirada dels elements de plàstic fosos que quedin a la calçada i la neteja general de l’espai, unes tasques que van iniciar dissabte mateix.

En total han cremat 44 contenidors, els primers la nit de dimarts passat a la Gran Via. L’incendi es va originar despés que un grup de persones va situar els contenidors al mig de la via i els va encendre, just a tocar d’un fanal, que també va cremar. Només aquella nit el cost va ser de 5.000 euros, als quals hi cal sumar uns 900 euros més del cost del fanal afectat i 350 per la substitució d’un banc que va quedar malmès.

La primera nit de crema massiva de contenidor, però, va ser dissabte, amb un total de 22 contenidors de diferents tipologies afectats. Els incendis es van registrar en punts allunyats entre si, en els barris del Centre, Gràcia, Covadonga, Creu de Barberà, Creu Alta i Ca n’Oriac. Concretament, les flames van afectar els conjunts situats a les confluències dels carrers dels Cardona amb Bonavista (Covadonga) amb quatre contenidors cremats, un més a Sant Oleguer amb Fèlix Amat, un altre a Joan Plans amb Ronda Ponent (Centre), quatre a Jacint Verdaguer amb Cellers (Gràcia), quatre a carretera de Barcelona amb Guerriller Alzina (Creu de Barberà), cinc més a Agricultura amb Picañol (Creu Alta) i uns altres tres a l’alçada del número 87 del carrer Cerdanya (Ca n’Oriac).

La situació es va repetir la nit de dissabte a diumenge, quan van cremar 15 contenidors més. tots al centre de la ciutat. En aquest cas les flames van afectar quatre unitats al carrer de la República, tres al carrer Alemanya, quatre més just a tocar, a l’alçada del número 126 de la carretera de Barcelona, i quatre més al carrer Bosch i Cardellach.

Serveis addicionals

En total, el cost de la nit de dimarts és de 5.000 euros, la de divendres de 18.000 euros i la de dissabte de 15.000 més, només pel que fa a la reposició de les unitats cremades, i on hi cal afegir els més de mil euros que ha suposat la substitució del fanal i el banc afectats dimarts. Amb tot, l’empresa encarregada de la neteja viària, Smatsa, ha hagut de fer serveis especials per la retirada dels contenidors calcinats i la seva substitució.

De la mateixa manera, ha hagut de programar serveis especials per reirar cera i sabó rentavaixelles que es va llançar al terra durant la protesta de dimarts, destinant-hi el mateix personal que ja treballa de manera habitual en els dies en què s’ha hagut de fer el servei.

Comentaris
To Top