Diners

Innovacions ‘made in’ Sabadell per a la indústria a Advanced Factories

L’esdeveniment, que arrenca aquest dimarts a Barcelona, comptarà amb una àmplia representació de firmes sabadellenques entre els expositors

L'espai d'ABB a Advanced Factories l'any passat / ACN

“És un esdeveniment on hi ha empreses amb projectes i que estan interessades a contractar serveis d’innovació”. Aquest és el motiu pel qual el director de l’empresa sabadellenca AIS Vision Systems, José Racionero, assegura que serà present com a expositor a Advanced Factories. Aquesta exposició i congrés obre les portes avui al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) amb una àmplia representació de companyies de la ciutat, que buscaran les seves oportunitats de negoci.

Durant els pròxims tres dies, Advanced Factories convertirà Barcelona en la capital de la indústria 4.0 i es calcula que tindrà un impacte econòmic de 35 milions d’euros. A la cita s’examinarà la transició de la robòtica a la intel·ligència artificial, que ha de transformar la indústria. S’hi exposaran 350 firmes líders en el sector i al congrés hi participaran 260 experts amb més de 1120 conferències sobre la innovació en equips industrials, procés d’automatització i producció i tecnologies digitals aplicades a la indústria.

Fer nous clients

La sabadellenca AIS Vision Systems hi participa com a expositor per primer cop. “Està molt enfocada a l’automatització industrial”, ha destacat Racionero. De fet, l’esdeveniment és ideal per a aquesta empresa que desenvolupa solucions de visió artificial. Per això, presentaran cinc novetats: control de material imprès, un sistema d’inspecció de bobina, un sistema de picking, un sistema de verificació d’etiquetes de sortida d’impressora i un sistema d’optical character recognition (OCR) avançat.

També hi serà present Idaut Solutions, una empresa sabadellenca que dona solucions per a la indústria de la identificació automàtica i automatització industrial. “La idea és trobar clients nous”, ha admès el director d’aquesta firma amb seu al CEI de Can Roqueta, Xavier Juan Jiménez. Per això, exposaran solucions de marcació làser i de lectura automàtica.

A més, GMS Sistemas, una empresa sabadellenca, presentarà un sistema intel·ligent i flexible per col·locar qualsevol tipus de peça dins la línia de producció, que pot ser programat pel mateix client encara que no sigui tècnic. “Es tracta d’una novetat en el sector”, ha afirmat el director general de la firma, Xavier Sánchez.

Per la seva banda, l’Asociación de Industrias de Acabados de Superficies (AIAS), amb seu a Sabadell, tindrà un estand a l’Advanced Factories per segon any consecutiu. L’entitat ha organitzat demà una trobada business to business (B2B), en què ja s’han inscrit una trentena d’empreses. “Donarem visibilitat als nostres socis”, ha avançat la secretària executiva de l’associació, Elvira Martín.

A Advanced Factories també destaca la participació com a soci de l’esdeveniment d’EPLAN Software & Services, amb seu a Sabadell. De la comarca, també hi tindrà un estand ABB i Stäubli, de Sant Quirze del Vallès; ZXY Metrology, de Ripollet; i KfeW, de Castellar del Vallès.

Comentaris
To Top