Ciutat

Sanitat retira 200.000 mascaretes que no complien amb la normativa europea

El Ministeri de Sanitat ha ordenat la retirada de les mascaretes xineses Garry Galaxy, després que un informe del Ministeri de Treball, sol·licitat per l’Hospital Parc Taulí, hagi verificat que no compleixin amb la normativa europea. Segons el Departament de Salut de la Generalitat, ja es va ordenar la seva retirada ahir.

Segons ha informat el Departament de Salut, s’han retirat 200.000 unitats a tota Catalunya, que formaven part d’una partida de 490.000 que va enviar el Ministeri de Sanitat. Les mascaretes, del tipus FFp2, es van repartir fa uns dies a hospitals, empreses d’ambulàncies, residències i centres sociosanitaris de Catalunya, expliquen fonts sindicals de CCOO. Portaven un embolcall verd i no presentaven cap tipus de marcat. A l’embolcall s’hi pot llegir N95 i el seu codi de barres és 6 972306 630042.

Les mascaretes retirades, del tipus FFp2 / CEDIDA

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho confirmava durant la roda de premsa d’aquest divendres: “Hem evitat que aquestes mascaretes que estaven en mal estat s’utilitzessin”. Fonts sindicals de l’Hospital Parc Taulí, però, asseguren a aquest diari que les mascaretes s’han estat utilitzant durant set dies.

Anàlisi de dos models

L’anàlisi es va fer comparant dos models de mascaretes amb les mateixes dimensions, Garry Galaxy i una altra sense identificació i sense embolcall. Després de diversos assajos, i segons l’informe de Treball al que ha tingut accés el D.S., la mascareta Garry Galaxy “no compleix amb cap classificació indicada a la norma UNE-EN 149:2001+A:2010”, la normativa europea que regula els requisits de les mitges mascaretes filtrants de protecció contra partícules.

Les mascaretes Garry Galaxy, segons ha explicat el Ministeri de Sanitat, són d’un proveïdor xinés autoritzat i que compleix amb tots els requisits per ser comercialitzat a la Unió Europea.

Comentaris
To Top