ESPORTS

Aitor Olmo: “Sobta veure Delhi deserta”

Aitor Olmo, fill de l’exfutbolista Antonio Olmo, va jugar al Centre d’Esports fins als 17 anys / cedida

La vida del sabadellenc Aitor Olmo (28/06/1978) va fer un canvi radical l’any 2011 quan va decidir posar punt final a l’etapa de futbolista per entrar a formar part de la Barça Academy. Després de passar per les escoles de Fukuoka i Katsushika, al Japó, des de fa cinc anys viu a Delhi, on és el director de l’escola blaugrana, a més de ser el country manager de les diverses acadèmies del club al país asiàtic. 

En primer lloc, com estàs vivint el confinament? És una situació nova per a tothom i ens hem hagut d’adaptar. Nosaltres estem a casa, amb la meva dona, la meva filla i la meva mare, que va venir de vacances a veure’ns uns dies i ara es troba que no pot sortir del país. Unes vacances que havien de ser d’un mes potser es converteixen en dos o tres. Si bé és cert que al principi estàvem preocupats per la incertesa de les mesures que prendria el govern indi, per exemple, en assegurar l’aprovisionament de menjar o possibles talls de diversos subministraments, amb el pas dels dies va desaparèixer. 

De quina manera estan gestionant la Covid-19 els dirigents indis? Estem confinats des del passat 23 de març i ara mateix, segons les autoritats, hi ha 25.000 casos i 700 morts. Personalment, tinc molts dubtes d’aquestes dades en un país on, per exemple, hi ha gent que viu al carrer, sense recursos, que potser està contagiada de la Covid-19. El nombre de tests que s’han fet és molt, molt petit amb el volum de la població que hi ha. D’altra banda, però, i en la mateixa línia del que t’he comentat anteriorment, vam poder veure que el govern indi prenia mesures ràpides i bones tancant fronteres i aturant l’arribada de vols internacionals, per exemple. A més, tot i la situació que s’està vivint, s’està facilitant que arribin aliments, com fruites o verdures, i tots els articles de primera necessitat arreu del país.

En una ciutat amb desenes de milions de persones, sembla complicat imaginar-se un confinament com el que estem vivint aquí. Quin seguiment té? Et sorprendries. La gent està seguint el lockdown. Aquí, encara que sigui un país subdesenvolupat en alguns sentits, hi ha moltes aplicacions que porten la comanda l’endemà mateix a domicili i això ajuda a quedar-nos a casa. En relació amb el seguiment del confinament, és espectacular veure als diaris fotos on s’hi haurien de veure milions de cotxes i ara està totalment buit. Realment sobta veure Delhi deserta quan aquí regna el que anomenen el caos organitzat; encreuaments sense senyalització sense que hi hagi accidents.

Aquí, cada dia, tothom dona la seva opinió i encara no s’ha pronunciat ningú. A l’Índia, com està el retorn de l’activitat esportiva? Com ha canviat el dia a dia entre els entrenadors de l’Academy? La hipòtesi que agafa més força és que la temporada ja s’ha acabat. Potser ens podrem reincorporar el dilluns vinent amb tots els entrenadors i podem continuar amb les nostres formacions pensant en la temporada vinent. Ara, el que estem fent amb tots els entrenadors de les Barça Academy és dedicar entre tres i quatre hores diàries de formació. A més, ho intentem complementar amb diversos ponents top del món esportiu. Per exemple, la setmana passada vam poder gaudir d’una videotrucada de Robert Martínez i de Javier Saviola. Al final és una bona oportunitat per intercanviar opinions i que ells ens comparteixin el seu coneixement.

Els adults encara us heu pogut adaptar força bé. Però i els nens? Els nens no acaben d’entendre per què han d’estar tancats tant de temps si bé és cert que, de mica en mica, ho van veient. Al final el que volen és entrenar i tornar a la Barça Academy per poder jugar. A Delhi, per exemple, tenim 750 nens i fer-los arribar a tots el material no és fàcil però som un staff bastant gran i ho estem aconseguint. Hem d’aprofitar les eines que tenim ara mateix com internet i challenges coordinatius i cognitius, i Kahoots per continuar ensenyant. Ara que no podem fer treball físic i tàctic sobre el terreny de joc, també ho hem aprofitat per incidir una mica en els aspectes d’història del club, metodologia, valors i coneixement de les Barça Academy d’arreu del món.

Comentaris
To Top