Diners

Un accelerador d’innovació empresarial contra la crisi de la Covid-19

El Centre Metal·lúrgic ha iniciat un programa per accelerar la innovació i els resultats en les empreses vallesanes a curt termini. Per fer-ho, l’entitat ha buscat els millors aliats al món: l’IXL-Center, una de les millors consultories d’innovació, segons Forbes. D’aquesta manera, els negocis que entrin en aquest projecte disposaran de la col·laboració amb l’ecosistema empresarial de Boston-Massachusetts.

La idea de formar part d’aquest programa va sorgir quan la iniciativa privada Connecta Barcelona, que està liderada pel doctor Hitendra Patel –considerat un gurú mundial de la innovació–, va contactar amb el Centre Metal·lúrgic. Després de fer la validació corresponent, l’entitat sabadellenca es va sumar al projecte, que es posarà en marxa el juny, amb un mínim de cinc empreses. En plena crisi de la Covid-19, aquesta iniciativa ajudarà la recuperació dels negocis del Vallès. Tres eixos L’accelerador compta amb tres eixos. En primer lloc, l’empresa ha de repensar-se. Plantejar-se nous models de negocis, noves formes d’accedir al mercat, de tenir relació comercial amb el seu sector, noves maneres de produir i d’entregar el seu producte. “Es tracta de parar-se a pensar i veure quines són les estratègies d’innovació i captació de noves oportunitats de negoci que poden tenir les empreses en el seu entorn”, indica el director del departament d’Innovació i Competitivitat del Centre Metal·lúrgic, Ricard Rocosa.

L’acord entre Patel, Centre Metal·lúrgic i Connecta Barcelona / CEDIDA

El segon eix consisteix a veure d’aquestes idees que sorgeixen, quines són les vàlides, és a dir, quina és la seva viabilitat. El tercer pas és l’acceleració de la comercialització, que implica dur el projecte al mercat en un entorn global. El valor del programa és, entre altres, que aquesta internacionalització es farà amb l’assessorament de l’IXL-Center i la seva xarxa de contactes arreu del món. “Des del Centre Metal·lúrgic volem tenir una plataforma de talent que permeti a les empreses tenir una visió externa i suport en aquesta dinàmica de replantejament, a més d’un acompanyament per part de tècnics especialistes de com fer la innovació”, assenyala Rocosa. Si més no, les empreses participaran en formacions en línia amb aquests experts internacionals.

El director d’Innovació i Competitivitat del Centre Metal·lúrgic adverteix que malgrat la crisi de la Covid-19, “el repte ha de ser pensar en noves formes de valor que ajudin a recuperar-se i aportar nous resultats, fent aliances i col·laboracions en l’àmbit internacional com es vol fer en aquest projecte”.

Comentaris
To Top