Ciutat

La Crida per Sabadell comença una nova campanya per respondre a la crisi del coronavirus

Aurora Murillo, durant la presentació de la campanya de la Crida / CEDIDA

La Crida per Sabadell ha posat en marxa la campanya ‘Triem la vida’ per fer front a les necessitats de la ciutat, especialment agreujades pel coronavirus. La presentació s’ha fet a la plaça d’Espanya, espai que recull diferents inquietuds de la formació i és un llegat de l’anterior govern del qual formava part: un espai verd, intercanviador de diferents nodes de transport i punt de trobada entre barris.

Amb la participació d’associacions i entitats, la Crida comença així una sèrie de xerrades i activitats, que probablement duraran un any, i permetran definir els eixos bàsics a tractar i mobilitzar la ciutadania. “Volem crear xarxa social, que la gent es mogui i es coordini”, ha explicat la portaveu de la formació Aurora Murillo. El calendari s’anirà concretant i explicant en els propers dies a través de les xarxes socials del partit.

L’acte ha comptat amb una nodrida representació de membres de la Crida. La treballadora del Taulí Xus Merino defensa que cal revertir les retallades en sanitat i que sigui 100% pública eliminant la privada i concertada. L’exregidora Míriam Ferràndiz ha reclamat una renda bàsica universal papers per a tothom. L’exalcalde de Sabadell Maties Serracant s’ha referit a la necessitat de “pensar la ciutat per a les persones”, amb la implementació de mesures per afavorir la mobilitat i la reducció de la contaminació com la pacificació de l’Eix Central, de nord a sud; l’ampliació de les voreres o la creació de més carrils bici.

Segons Murillo, les mesures que s’estan aplicant des del govern municipal, des de la Generalitat i des de l’Estat “no són més que pedaços”. La portaveu assegura que “la única forma real i efectiva de sortir d’aquesta crisi és iniciar un profund procés de transformació social. Cal que ens arremanguem totes i construïm plegades una ciutat i una societat a la qual la vida de les persones sigui el més important”.

Comentaris
To Top