Ciutat

Cas Mercuri: la jutgessa veu indicis de suborn i tràfic d’influències en l’ampliació del Cementiri de Sabadell

La jutgessa instructora del cas Mercuri cita a declarar 22 investigats el proper 16 de febrer pel suposat cobrament de comissions en l’ampliació del Cementiri de Sabadell, l’ampliació del centre cívic de Can Llong i l’adequació d’un viver d’empreses al lateral de Fira Sabadell, entre altres obres i actuacions a Sabadell. La magistrada veu indicis de suborn i tràfic d’influències, relacionats amb un exregidor del PP, Jordi Soriano, en aquestes obres realitzades a Sabadell durant el mandat de Manuel Bustos.

El Cementiri de Sabadell / V. ROVIRA

En una interlocutòria emesa aquest dijous per la jutgessa, considera que Helena Soriano –filla de l’exregidor popular– juntament amb una col·laboradora haurien “simulat” un contracte d’assessorament a través de dues empreses per “donar aparença de legalitat” a una activitat “irregular” l’any 2007. L’objectiu seria lucrar-se aprofitant les obres d’ampliació del Cementiri, segons la magistrada.

La jutgessa considera que a canvi d’aquests “assessoraments”, Soriano i els seus còmplices haurien cobrat de l’empresa Constresnius, subcontractada per fer les obres de la funerària Torra S.A., pràcticament 40.000 euros. Aquests ingressos, segons les investigacions policials, van anar directament al compte del matrimoni Soriano-Corbella. “Les retribucions constituïen comissions il·lícites destinades a l’adjudicació del contracte d’obres d’ampliació, reforma i rehabilitació del Cementiri”, assevera la magistrada.

Segons s’apunta indiciàriament, la funerària Torra “amb la finalitat d’obtenir un tracte de favor” hauria incidit en el procés. Per això, s’investiga un delicte de tràfic d’influències per a Soriano, així com Alfonso Izard i Francesc Pons Torra. Aquesta pràctica també s’hauria utilitzat en altres adjudicacions d’obra pública a la ciutat, com el recinte Fira Sabadell, el Centre Cívic de Can Llong (en favor de Construcciones Baldó) o per a altres conductes suposadament il·lícites, com l’abocament de terres en la finca agrària de Can Ustrell.

Comentaris
To Top