Ciutat

L’alcaldessa Farrés reivindica Illa com el candidat més municipalista: “Ajuntaments i Generalitat hem de ser aliats, no enemics”

“Salvador, saps que els ajuntaments no som l’enemic a batre. Això o es viu o no se sap”. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, considera que el candidat del PSC, Salvador Illa, és el presidenciable amb més consciència local. En un acte de campanya celebrat aquest divendres, Farrés ha demanat a Illa –que va ser alcalde de la Roca del Vallès (Vallès Oriental)– que “reprengui” les relacions entre els ajuntaments i la Generalitat si esdevé president de la Generalitat.

L’alcaldessa de Sabadell, a l’acte del PSC, amb Salvador Illa / D.S.

L’alcaldessa, juntament amb la cap de llista per Girona, Sílvia Paneque, ha participat en una conversa telemàtica des del Casal Joan Reventós de Barcelona. Han mantingut un diàleg sobre el paper del PSC en el món municipal amb el candidat a la presidència de la Generalitat.

Durant la trobada, Farrés ha denunciat la “decadència” de la Generalitat en els darrers anys en relació amb el món local. Ha exposat que no hi ha cogovernança entre l’Ajuntament i la Generalitat i que se sent “sola”: “Què pot fer el govern de la Generalitat? Per començar, ser-hi, perquè no hi són“, ha assegurat l’alcaldessa, que ha demanat “reprendre la interlocució” entre institucions. “Ajuntaments i Generalitat hem de ser aliats, no enemics”, ha insistit.

L’alcaldessa, Marta Farrés, intervé en la trobada de campanya / D.S.

Illa reivindica el municipalisme

Salvador Illa, que va ser alcalde de la Roca del Vallès (Vallès Oriental), s’ha postulat com un candidat amb consciència local: “Si guanyo i em presento per la investidura, estaré al costat del món municipal“. El candidat s’ha compromès a generar una nova política local des de la Generalitat, basada en la cooperació i en la creació de “xarxa” entre municipis diferents. “Volem escoltar els ajuntaments”, ha insistit.

Comentaris
To Top