Oci i cultura

Sardaxou, una cobla ‘de cine’ per animar les festes majors d’aquest estiu

Assaig dels membre de la Cobla Contemporània / DS

La Cobla Contemporània (creada originàriament a Sabadell, l’any 1995),  publica el dotzè volum de la seva col·lecció Sardaxou.

Aquest disc està dedicat al món el cinema, tot prenent com a base la Banda Sonora Original de fins a 40 coneguts films. Les arrangen al ritme i tempo característiques de la sardana i les interpreten amb els instruments singulars del país. 

El resultat és un enregistrament de 14 sardanes, que compten amb una introducció auditiva d’Àlex Gorina i Macià. A més a més, el comentarista cinematogràfic sabadellenc Albert Beorlegui, escriu una introducció al disc, en la que reflexiona sobre el fet que la música de cinema hagi estat menyspreada pels crítics. “Se la ignorava. Sortosament, aquest prejudici ha començat a canviar darrerament”, enraona. 

Entre els films versionats podem trobar ET (1982), Cinema paradiso (1988), Forrest Gump (1994) i Frozen (2003). 

Festa Major

Arribats al final de l’Estat d’Alarma i amb la vacunació en marxa, la Cobla Contemporània ja mira cap a les festes majors d’estiu. De fet, planteja als municipis un espectacle ad hoc amb quatre parts. Una arrencada amb sardades contemporànies; una segona part amb les darrers estrenes; un tercer bloc amb els temes del Sardaxou de Cinema; i un tancament de fi de festa amb les sardanes més conegudes de l’entitat Cobla Contemporània. 

“La cultura és un bé essencial i segur. Però en cal el vostre ajut per tornar a donar brillantor als nostres carrers, places i teatres”, apunten des de la Cobla, que compta amb integrants sabadellenc com Jeroni Velasco i Corzo i Jan Fité i Piguillem. 

Comentaris
To Top