L’OAR Gràcia signa una patida victòria en el derbi a Terrassa (35-38)

H.Terrassa-OAR Gràcia

El conjunt gracienc no pot sentenciar fins als últims instants després d’un duel molt igualat i amb alternances

Els jugadors de Cesc Borrell han pogut celebrar un triomf molt treballat / Ll.F.

Un 7 metres transformat amb molta sang freda per Nil Montserrat quan faltava poc més d’un minut ha decantat la balança per a un OAR Gràcia que ha patit de valent per endur-se el derbi vallesà a la pista d’un combatiu Handbol Terrassa (35-38) en un duel marcat per la igualtat i alternances. El conjunt de Cesc Borrell, després de la sensacional victòria davant La Salle Montcada, ha sortit amb un excés de confiança i a la primera part s’ha pogut complicar el partit.

De fet, el Terrassa no només ha mantingut a ratlla el poderós joc ofensiu gracienc sinó que ha trobat escletxes per fer mal i avançar-se en el marcador fins a dominar per dos gols al descans (20-18). L’OAR no encertava la fórmula i en alguns moments ha caigut en l’ansietat i la precipitació. Calia redreçar la situació i a la represa els homes de Cesc Borrell han estat més concentrats i, sobretot, més sòlids en defensa i efectius.

Després d’anul·lar l’avantatge local, han imposat el seu joc per situar-se 4 gols per davant (28-32). El partit semblava sentenciat, però llavors s’ha produït un nou gir de guió. Coses dels derbis. L’Handbol Terrassa, lluny d’abaixar els braços, ha estat capaç d’eixugar el desavantatge i igualar l’electrònic (empats a 33 i 34) en ple tram final. Els nervis podien ser el pitjor enemic d’un OAR Gràcia que ha perdut més d’un punt als últims segons aquesta mateixa temporada. El conjunt verd-i-blanc ha sabut afrontar la situació amb determinació, demostrant que és un ferm candidat a les fases d’ascens. No li han tremolat les cames i amb un parcial d’1-4 ha esvaït dubtes.

Dos punts vitals per continuar en l’aferrissada lluita amb el Granollers – que ha guanyat per la mínima al Sant Esteve Sesrorives – i Handbol Sant Cugat – derrotat pel líder La Roca a casa – per la segona posició. El pròxim cap de setmana, els graciencs poden donar un cop d’efecte si guanyen els dos partits que jugaran (un és el pendent contra el Bordils) al pavelló del carrer de Boccaccio. De fet, ara depenen d’ells mateixos i encara està pendent un Sant Cugat-OAR en la penúltima jornada. Un final de lliga apassionant.

Doble derrota

En canvi, l’equip femení gracienc de Divisió d’Honor Plata ha patit dues derrotes en el seu desplaçament a terres valencianes. El divendres (en partit pendent) va caure per la mínima a la pista del Levante BM Marni (27-26) després d’una remuntada estèril i hores després s’ha vist superat pel potent Castelló (33-26) en un duel marcat per la falta d’encert i fortuna. Les noies de Carol Carmona s’han estavellat contra els pals diverses vegades.