Ciutat

“Hospitalitat”, virtut clau per la recerca de la unitat dels cristians

Cant a càrrec de diversos dels presents, durant la missa / CEDIDA

La parròquia de Sant Josep, de La Concòrdia, va ser l’escenari escollit per celebrar, el passat dissabte, la Pregària per la Unitat dels Cristians, missa que va aplegar un centenar de persones de diverses confessions.

L’objectiu de la trobada, organitzada pel Moviment Ecumènic de Sabadell és aconseguir un “nou retrobament, mitjançant l’amistat, el diàleg i la comprensió mútua”, expliquen des d’aquest col·lectiu.

El lema de la celebració del 2022, “Ens tractaren amb una humanitat poc corrent”, es correspon amb una cita del llibre dels Fets dels Apòstols que fa referència a l’hospitalitat amb la qual va ser acollit a Malta, després d’una forta tempesta, el vaixell que duia l’apòstol Pau i altres persones, a la ciutat de Roma.

La celebració de Sabadell, a la qual van donar la benvinguda Rubèn Garcia, mossèn de la parròquia, i el president del Moviment Ecumènic de Sabadell, Antoni Ibáñez, va comptar amb les intervencions de Mn. Llorenç Sagalés, rector de les parròquies de Sant Roc, Sant Josep i Mare de Déu dels Dolors, de Melcior Peracaula, lector seglar de l’Església de Crist de Sabadell (anglicana), de Xavier Guerrero, pastor de l’Església Baptista del Redemptor, i de Míriam Ronsano, diaca del Centre Familiar Cristià, comunitat evangèlica ubicada a Can Feu.

D’una forma o altra, tots ells van remarcar que els cristians han de ser molt sensibles a la tragèdia que es viu amb els refugiats a les aigües de la Mediterrània, i que té la seva causa en les injustícies i les guerres en els països d’origen. “L’hospitalitat és una virtut molt necessària en la nostra recerca de la unitat cristiana. És una praxi que invita a ser màximament generosos amb els que passen necessitat. Ecumenisme i justícia social van agafats de la mà”, van afegir.

Comentaris
To Top