Vallès

La UAB reordena el transport de viatgers per carretera

Les noves parades estan pensades per arribar a peu en menys de 10 minuts als principals llocs del campus

Més eficient i sostenible. Amb aquesta idea, la UAB va posar en marxa aquest passat dilluns, 12 de setembre, una reordenació dels serveis de transport de viatgers per carretera al campus. Així, les parades dels autobusos interurbans (els que procedeixen d’altres poblacions) es concentren en dos únics punts, en lloc d’haver de fer tota la volta al campus.

La parada FGC- Eix central serà punt de referència de les línies que accedeixen per la carretera de Serragalliners (autobusos de Berga, Manresa i Olesa-Terrassa); mentre a la parada Eix central Sud s’hi aturaran la resta d’autobusos que hi accedeixen pel sud, per l’AP-7.

Les noves parades, pensades per arribar a peu en menys de 10 minuts als principals llocs del campus, connectaran amb els autobusos interns de la UAB, que faran la volta al campus i s’aturaran a les facultats. Aquesta reordenació es fa amb l’objectiu de reduir la contaminació i el soroll generat.

Creixement de l’oferta El campus ha experimentat en els últims anys un creixement de l’oferta de serveis interurbans d’autobús que ha generat una sobreocupació en alguns espais viaris. Això ha comportat un increment dels temps de desplaçament i un augment de sorolls i contaminació, atès que s’ha passat de 63 municipis connectats amb el campus el 2016 a 87 el 2022. Segons dades de la universitat, actualment utilitzen aquest servei 1.700 persones, tot i que el poden arribar a utilitzar fins a 3.000 persones.

Comentaris
To Top