Ciutat

Ensenyament endureix la lluita contra el frau durant la preinscripció escolar

El Departament d’Ensenyament ha intensificat les mesures per impedir el frau durant el procés de preinscripció escolar pel curs 2017-2018 que arrenca aquest dijous. El termini màxim per presentar les sol·licituds és el dimarts 4 d’abril. «És una lluita que portem des de fa temps però que ara endurim». Amb aquestes paraules es refereix el director adjunt dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Fernando Garcia, a l’increment de les mesures per lluitar contra el frau en la preinscripció.
Un dels casos en què augmenta la penalització és si es detecta doble preinscripció, de forma que «l’infant pot passar a perdre el dret d’anar a cap dels centres escollits».

També s’incrementa el control en el frau per malaltia. Segons els criteris d’admissió d’alumnes, l’existència d’una malaltia crònica del sistema digestiu, endocrí o metabòlic atorga una puntuació complementària de 10 punts.
Garcia explica que «qualsevol petició que es faci s’ha d’enviar a la Comissió de Garanties d’Admissió i, en cas que hagi sospites, es pot citar a la família per verificar la informació». Els casos fraudulents es posen a disposició de la fiscalia. I enguany serà així «tant amb les famílies com amb la persona que hagi emès el certificat fraudulent».

La preinscripció escolar pel curs 2017-2018 torna a estar marcada per la davallada de places a P3, fruit de la baixada demogràfica. Tot i així, enguany es conté i no és tan pronunciada com en anys anteriors.
En el cas de Sabadell, s’incorporaran a P3 els infants nascuts l’any 2014 (que segons el padró municipal d’habitants són 2.100 infants). L’estimació d’Ensenyament és de 1.281 a l’escola pública i 819 a la concertada. A P3 hi haurà dos grups classe més a la pública, de moment situats a a les escoles Joaquim Blume, a Sant Oleguer, i Espronceda, a la Creu de Barberà. En el cas de primer d’ESO, l’estimació és de 2.418 nous estudiants (1.231 a instituts públics i 1.187 a concertats) i l’ampliació d’un grup classe a l’Institut Agustí Serra.

Comentaris
To Top