Ciutat

L’Ajuntament congelarà les ordenances fiscals del 2019

Els vehicles elèctrics i híbrids quedaran exempts de pagar la zona blava a la ciutat

Un cotxe elèctric a un post de recàrrega a l'Eix Macià / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell congelarà els impostos, les taxes i preus públics pel proper any. El ple de dijous aprovarà provisionalment les modificacions de les ordenances fiscals i reguladores dels preus públics per a l’any 2019. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha explicat que aquesta congelació ha estat fruit “d’una gestió adequada en els últims anys dels ingressos per la major activitat de la ciutat”. Hi ha 24 ordenances que no es modificaran, però n’hi ha 14 en què s’hi farà algun canvi.

Entre modificacions les més destacades, es millora el redactat de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de la família nombrosa i s’introdueix una bonificació del 95% els immobles de propietat municipal on s’hi faci una activitat agrària.

Pel que fa a l’Impost de Construcció i Instal·lacions d’Obres s’inclou una modificació més clara sobre la bonificació del 95% en la construccions i instal·lacions d’obres que es declarin d’especial interès a les naus industrials.

La taxa de servei del Cementiri, es desdobla la taxa de serveis i la de cessió de l’ús privatiu dels nínxols o d’altres elements. També hi ha novetats en la zona blava. Els vehicles elèctrics i híbrids endollables que fins ara tenien una bonificació del 50%, quedaran exempts del pagament en aquestes àrees. Això sí, com la resta de vehicles, tindran una limitació de dues hores.

També hi haurà una modificació de les taxes de les parades dels encants es fa una reducció de les tarifes d’un 15%  en l’àmbit del Mercat Central, Creu Alta, Campoamor i Torre-romeu, i un 25% en l’àmbit dels Merinals. Això s’ha fet després d’analitzar els costos derivats dels encants.

Un cop s’hagi donat el vistiplau al ple, s’iniciarà un període d’al·legacions. L’aprovació definitiva serà al ple de desembre.

Comentaris
To Top