Vallès

El PSC recupera el Vallès Occidental

El PSC ha sigut el gran guanyador de la nit electoral al Vallès Occidental. Els socialistes han estat la primera força a la majoria dels municipis grans de la comarca, exceptuant Sant Cugat, on Esquerra Republicana s’ha fet amb la primera posició. Els resultats contrasten amb els de l’any 2016, quan En Comú Podem va ser la formació més votada als municipis vallesans.

Els socialistes han recuperat municipis com Montcada i Reixac (29,56%), Cerdanyola (27,74%), Ripollet (30,55), Badia (37,77), Barberà (30,80%), Polinyà (30,28%) i Santa Perpètua (27,97%), on tradicionalment havien sigut la primera força política a les eleccions generals.

Esquerra Republicana ha sigut la segona opció més votada a la comarca, i ha guanyat a Sant Cugat amb un 26,75% dels sufragis, repetint la primera posició de l’any 2016. També ho ha fet a Sant Quirze (30,29%), Sentmenat (24,41%), Palau (24,94%), Sant Llorenç Savall (38,18%) i Castellar del Vallès (28,27). En aquest últim cas, és la primera vegada que la formació republicana guanya unes eleccions generals al municipi.

 Junts per Catalunya ha mantingut el seu feu històric a la comarca. L’antiga convergència ha sigut la força més votada a Matadepera amb un 34,48% dels sufragis. També han mantingut la segona posició a Sant Cugat i la tercera a Sant Quirze.

Ciutadans es consolida com a opció del centre dreta

Ciutadans s’ha consolidat com a formació favorita del centre dreta a la comarca, i ha superat el Partit Popular a pràcticament tots els municipis. El partit taronja s’ha convertit en la tercera força més votada a Barberà, Badia, Ripollet, Castellar i Matadepera.

El partit ultradretà Vox ha superat el Partit Popular a Sentmenat, Badia i Santa Perpètua.

La participació puja una mitjana d’onze punts

Un dels aspectes destacats de la jornada electoral a la comarca ha estat l’increment de la participació. Respecte a l’any 2016, la xifra s’ha incrementat en onze punts de mitjana. Sant Cugat ha estat el municipi amb més participació, i ha acumulat un 84,24%. Badia del Vallès és el municipi amb menys participació amb el 73,55%.

Comentaris
To Top