Ciutat

La ‘Virgen de la Cabeza’ visita Sabadell

Saetes, emoció i devoció. Aquest cap de setmana els sabadellencs més beats han tingut una cita amb la ‘Virgen de la Cabeza’, que ha recorregut els carrers del nord de la ciutat.

“El més emocionant és que enguany s’han format les joventuts, el que assegura la continuïtat de la confraria”, explica Julia Requena, presidenta de la Confraria. Requena ha agraït l’acollida que ha tingut la germanor a Sabadell, que “sempre rep amb molta il·lusió a la Morenita“, explica. Val a destacar que la imatge resta a l’Església de Sant Isidre Labrador, a l’Hospitalet del Llobregat, durant tot l’any.

Processó passant pel bosc de Can Feliuet / CEDIDA

La confraria va portar la Verge a l’Església Sagrat Cor (Ca n’Oriac), on es va fer la benvinguda dissabte. A continuació, es va donar tret d’inici a la Processó, que va recórrer l’avinguda Matadepera fins arribar al bosc de Sant Feliuet, on es va fer l’ofrena floral i ja arribades les 23 h, es va celebrar el Rosari de l’Aurora, “amb molta afluència de gent”, explica Requena.

La processó a Sabadell / CEDIDA

Al matí següent, diumenge a les 7.30 h, els creients van festejar la Diana Floreada al bosc de Sant Feliuet (entre Sant Quirze i Rubí), a les 10.30 h, la missa Romera i a continuació, la Processó pel bosc. Les nenes de la Casa d’Andalusia de Rubí i la Hermandad del Rocío de Sabadell van finalitzar la jornada amb actes folklòrics.

Els orígens

La verge és originària d’Andújar (Jaén) i també la patrona d’aquest poble. Segons explica la tradició, es va aparèixer a un pastor de Colomera (Granada), Juan Alonso Rivas, a la serra de Andújar la matinada de l’11 al 12 d’agost de 1227.

Va haver-hi una gran afluència de gent, centenars de veïns van acudir a la seva cita amb la verge. “La gent estava entregada a la imatge, la resposta és emocionant”, valora la presidenta. Alhora, es manifesta orgullosa en veure “l’alegria a les cares dels andalusos i en especial, dels procedents de Jaén, en portar-los-hi un tros de la seva cultura i creences”.

Comentaris
To Top