• Publicitat
 • Publicitat

  Una nova guia vol promoure la rehabilitació d’edificis

  L’objectiu de la campanya és facilitar el procés de rehabilitació dels més de 10 milions d’habitatges que necessiten afrontar aquesta transformació a Espanya
  Rehabilitació d'un edifici de Sabadell / AINA TORRES
  Redacció
  16 de novembre de 2023

  El Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i la Confederació Estatal d’Associacions Veïnals(CEAV) han impulsat la nova Guia veïnal de rehabilitació, presentada aquesta setmana recentment a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

  La publicació de la guia, juntament amb el vídeo ‘Rehabilitar, pas a pas’, és la primera acció conjunta de les dues organitzacions, que s’han aliat per promoure la cultura de la rehabilitació d’habitatges i edificis a tot el territori espanyol en el marc del projecte ‘RehabilitAcción Ciudadana’.

  L’objectiu de la campanya és facilitar el procés de rehabilitació dels més de 10 milions d’habitatges que necessiten afrontar aquesta transformació a Espanya, la taxa de rehabilitació del qual se situa molt per sota dels nivells necessaris per complir els objectius climàtics marcats per la Unió Europea per al 2050. Una xifra que a Catalunya és de fins a prop de 60.000 domicilis. Així doncs, el material esdevé una eina indispensable perquè la ciutadania prengui consciència de la importància de la rehabilitació i pugui conèixer els passos per fer-ho. La guia es pot llegir a continuació i consultar i descarregar en aquest enllaç.

  A banda de la intervenció per millorar l’eficiència energètica, la guia també se centra en altres transformacions irrenunciables, com ara la millora de l’accessibilitat, la conservació i la funcionalitat. I tot això d’una manera molt pràctica i amb un llenguatge senzill i amè que tracta d’apropar els conceptes clau de la rehabilitació a la ciutadania i donar resposta a les preocupacions principals detectades per les entitats veïnals. La guia serà utilitzada per les entitats veïnals i les Oficines de Suport a la Rehabilitació dels Col·legis d’Arquitectes per difondre la cultura de la rehabilitació entre la població.

  Dues eines de gran utilitat

  Tant la ‘Guia veïnal de rehabilitació’ com el vídeo ‘Rehabilitar, pas a pas’ són dues eines de gran utilitat per conèixer els passos que es poden fer per rehabilitar amb totes les garanties. En concret, la publicació, que està dirigida a dirigents veïnals i tècnics, aborda la importància de rehabilitar amb una visió global, així com el manteniment posterior dels edificis, i detalla els principals beneficis, entre els quals hi ha la millora de la salut i de l’economia domèstica.

  El material editat explica, d’una manera àgil, quins elements recull la normativa respecte a les reformes d’una casa o d’un edifici, com es pot accedir als diferents tipus d’ajuts a l’abast de la ciutadania, els documents necessaris per diagnosticar i planificar una obra per estalviar recursos davant de reformes parcials i desordres i les deu fases que tècnics i representants veïnals han identificat com a necessàries per afrontar un procés de rehabilitació amb garanties.

  Precisament, aquest és l’eix del vídeo ‘Rehabilitar, pas a pas’, que recull, de manera senzilla, quins són els beneficis de la rehabilitació a partir de l’experiència del Barri de l’Aeroport, a Madrid, un exemple paradigmàtic de rehabilitació integral. Es tracta d’un barri construït als anys 60, que compta amb 36 edificis residencials (547 habitatges), dels quals fins ara se n’han rehabilitat 32. En aquest cas, les obres han anat dirigides a la millora energètica dels edificis, amb intervencions a façanes, finestres i cobertes. A més, s’ha millorat la conservació, amb la substitució de les instal·lacions comunes, i l’accessibilitat, amb la instal·lació d’ascensors i rampes als portals.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Publicitat
 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: