• Publicitat

  Marxes de casa? 5 coses que voldries saber

  Si t'indepentitzes, aquestes claus t'ajudaran a fer més fàcil el procés
  Aleix Pujadas Carreras
  28 de març de 2023

  Has decidit independitzar-te? Sol, amb parella o amics? Sigui com sigui, enhorabona per iniciar aquesta nova etapa de la teva vida. I sort i encerts, que de decisions n’hauràs de prendre moltíssimes.

  La Ivet, la Núria i la Marina, tres amigues que comparteixen pis a Sabadell / Victòria Rovira

  El més senzill és dir-te que això que estàs llegint és una carta subjectiva, d’algú que ja ha fet aquest pas i que n’ha tret algunes conclusions i les ha parlat amb els seus companys de pis. I, precisament, això és el que fa que sigui un article més subjectiu que objectiu, però que segurament, amb la resta de sabadellencs independitzats ens posaríem d’acord que aquestes són les cinc claus que tots hauríem volgut sentir en el moment de fer el pas que tu ara fas per no haver de córrer en més d’una ocasió.

  Publicitat

  Dit d’una manera o altra, l’aventura d’independitzar-se és emocionant i et permet créixer molt personalment. Si no ho feies ja, t’has de preocupar de comprar i fer el menjar i posar la rentadora. Pagar subministraments i vigilar que no s’enfili la factura de la llum. Res que no puguis fer en aquesta nova etapa!

  1. Tingues diners. Pensa que quan signis el contracte de lloguer hauràs d’avançar una o dues mensualitats de fiança més les despeses de gestoria en cas que n’hi hagi, i tindràs les primeres despeses per moblar i decorar la teva llar. Informa’t, també, de les ajudes que hi ha per pagar el lloguer adreçades als joves.

  2. No tinguis pressa. Fes-te (o feu-vos) vostra casa vostra. No corris a omplir tots els racons, ja que part de la gràcia d’independitzar-te és viure el procés i que, amb qüestió de temps, converteixis l’habitatge en la teva llar. Per cert, quan t’ofereixin un sofà, assegura’t que el necessites i, si no el vols, no tinguis por a rebutjar-lo.

  3. Coneix el teu barri. Compara supermercats per trobar els millors preus. Si no vols que t’atropelli el dia a dia, posar la rentadora el cap de setmana i preparar menjar pel dia a dia són bones maneres de guanyar temps després.

  4. És casa teva o la dels teus amics? Convidar està molt bé, però no te n’amaguis: qui vingui un cop per setmana que col·labori! Les cerveses no les has de posar sempre tu, que compartir és viure, i viure…! 

  5. Tot té solució. Un quadre tort? Una discussió per qui no ha tret les escombraries? No cal fer-ne un gra massa. Si es reparteixen les tasques, tot és més fàcil (si es compleix). El refranyer sempre ens ajuda: parlant, la gent s’entén.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: