• Publicitat

  Sabadell creix a l’oest

  Noves promocions de Salas, Economía Humana i l’Incasòl aixecaran 71 pisos de venda i lloguer protegit entre els barris de Can Llong i Can Gambús
  Aleix Pujadas Carreras
  14 de febrer de 2023

  Noves promocions públiques i privades permetran incrementar el parc d’habitatges a la zona oest de Sabadell, entre els barris de Can Llong i Can Gambús, entre aquest any i el 2025. D’entrada, s’han confirmat 71 nous pisos, tot i que la xifra podria arribar a 121 en els pròxims anys.

  Salas: tres edificis a Can Llong

  La promotora sabadellenca Salas preveu aixecar un nou bloc d’habitatges al barri de Can Llong. Concretament, hi haurà 15 pisos amb protecció oficial, i aquesta promoció anirà acompanyada de dues més que es preveuen fer més endavant, que sumaran un total de 65 domicilis en què alguns seran d’habitatge lliure i d’altres, protegit. Els tres edificis que resultaran del projecte Europa Can Llong estaran situats entre la ronda d’Europa i el carrer de Venècia.

  Solar on es construirà l’edifici de Salas / Aina Torres

  Recentment, Salas ha iniciat la comercialització del primer edifici, 15 pisos, que es construiran a través del règim cooperatiu. Per això, la promoció la gestiona la immobiliària de Sabadell a través de la seva cooperativa d’habitatge Arauca. Aquesta primera construcció es preveu iniciar a finals d’aquest any i entregar-la el maig del 2025. Les altres dues, de 29 i 21 pisos respectivament i que sumarien els 65, s’està estudiant quan es començaran a fer. Els preus dels domicilis començaran als 159.000 euros. Per optar a comprar-ne un, caldrà estar inscrit en el Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Sabadell. Els pisos tindran un, dos o tres dormitoris, zones exteriors i tots els pisos dels tres edificis de la promoció disposaran de plaça d’aparcament.

  El director general de Salas, Manel Rodríguez, apunta al D.S. que aquesta iniciativa respon a la necessitat de “posar en el mercat habitatges de qualitat a un preu que permeti l’accés al gruix de la classe mitjana, cobrint així una demanda social existent”. I afegeix que, com que no hi ha benefici financer, “això permet oferir habitatges a uns preus ajustats, per sota dels de mercat”.

  Per iniciar la comercialització dels habitatges se n’haurà d’haver venut un percentatge concret, però els promotors confien que, “tenint en compte l’augment de la demanda d’habitatge que hi ha a Sabadell, i el volum actual d’interessats que ens ha arribat per aquesta primera fase, la previsió és positiva”.

  Incasòl: lloguer protegit

  El primer dels tres edificis que vol fer Salas a Can Llong serà veí del que ja està construint des de fa un any l’Incasòl. L’organisme públic va començar el febrer de l’any passat les obres d’un edifici que tindrà 34 pisos de lloguer protegit. Una obra, per cert, dissenyada per l’arquitecte sabadellenc Marc Mogas i el barceloní Jordi Roig, guanyadors del concurs públic que es va fer per a l’ocasió. El projecte s’ubica a la ronda d’Europa, a tocar del carrer de Venècia. A l’altra banda d’aquest carrer és on Salas preveu aixecar els altres dos edificis de la promoció Europa Can Llong.

  El projecte de Can Llong suposa una inversió de 4,36 milions d’euros i es durà a terme a la ronda d’Europa, 307 –davant del Punt Blau–. Els treballs comportaran acabar d’urbanitzar el carrer de Copenhaguen. Les obres les duu a terme la constructora de Vila-seca Garcia Riera, SL. La previsió és que les obres acabin aquest 2023, i serà el primer edifici de l’Incasòl a Sabadell en quatre anys. L’últim el va acabar el 2019, als Merinals.

  Espai Humà: un nou concepte

  La promotora Economía Humana promou una nova manera de concebre l’habitatge, passant del model actual en què el promotor ho decideix pràcticament tot a un altre en què els futurs inquilins juguin un paper destacat des de la concepció del projecte. Per això, Sabadell serà l’escenari de la primera promoció d’iniciativa de tot l’Estat que posarà en pràctica aquesta filosofia, que vol permetre viure en harmonia amb la natura i l’entorn. La impulsora de la iniciativa és l’economista i empresària sabadellenca Natàlia Casanovas.

  Presentació d’Espai Humà, a la Casa Comadran / Victòria Rovira

  El resultat serà l’edifici Espai Humà Sabadell, al passeig del Regne Unit, 60 (Can Gambús). En total hi haurà 22 pisos i tindran especial protagonisme les zones comunes. Tot just aquestes setmanes s’està configurant la comunitat de veïns que hi viurà, i posteriorment es començaran a decidir qüestions com a què es destinen els espais comuns: sala de ioga, coworking, sala de festes, etc. La previsió és entregar els habitatges a finals del 2024.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: