• Publicitat

  FOTOS | En venda una casa del centre de Sabadell per prop de 2 milions d’euros

  És d'estil modernista i la va dissenyar el reconegut arquitecte sabadellenc Josep Renom
  Aleix Pujadas Carreras
  8 de novembre de 2023

  Els principals portals immobiliaris han publicat recentment un nou anunci, la qual cosa no seria notícia si no fos perquè es tracta de la casa més cara que es ven en aquests moments a Sabadell, amb un preu de venda que oscil·la entre els 1,75 i 1,8 milions d’euros segons la immobiliària venedora. L’immoble no deixa ningú indiferent per les seves característiques i és que es tracta de la casa Baygual, situada al carrer de l’Illa, 44-46 (Centre). Protegida pel pla de patrimoni de l’Ajuntament, és modernista i la va projectar el reconegut arquitecte sabadellenc Josep Renom, autor d’edificis emblemàtics com el Mercat Central i la Torre de l’Aigua, en aquest cas juntament amb l’enginyer Francesc Izard.

  Façana de la casa / AINA TORRES

  L’origen de la casa es remunta al 1910, quan Miquel Baygual va encarregar la reforma de dues cases preexistents a Josep Renom, tal com recull el catàleg de béns arquitectònics elaborat per l’Ajuntament. Baygual va voler convertir els dos habitatges en dos casals de doble cos. Un és de planta baixa i dos pisos -que es manté pràcticament original- i l’altre és el que ha estat més modificat per substituir les obertures que hi havia per una gran porta de garatge. Una de les singularitats de la casa resultant és el solàrium que hi ha a la teulada, de tipus plana, que genera una gran terrassa per aprofitar al màxim les hores de sol, la qual cosa també és possible per l’orientació que té, a sud.

  Materials i equipament de luxe

  Un dels motius pels quals aquesta casa està protegida és que es considera “referent d’una època i un moment destacat de l’evolució de les construccions residencials d’estil, entre filera, promogudes per famílies benestants al llarg dels s. XIX-XX a la ciutat, coincidint amb l’activitat comercial i productiva”.

  Idealista, Fotocasa i Habitaclia són els principals portals web on, fins a set immobiliàries, anuncien la venda de l’immoble.

  Al seu interior, l’habitatge compta amb uns 600 metres quadrats, cinc habitacions dobles, cinc banys i un gran jardí de més de 250 metres quadrats. Segons el cadastre, la parcel·la fa 854 metres quadrats. A l’interior, els materials i l’equipament són de luxe, com la piscina interior climatitzada rodejada d’un terra de fusta, al costat de la qual hi ha un jacuzzi amb vista al jardí. L’immoble compta amb una pista de parquet en la qual es pot jugar a esquaix i bàsquet, hi ha celler, sala d’estudi o treball, a part de llar de foc, radiadors i aire condicionat. Per moure’s entre els diferents pisos, a part de les escales hi ha un ascensor de vidre. La casa també té garatge a peu de carrer, amb capacitat per a tres vehicles.

  La piscina de la casa, amb el jacuzzi i el pati al fons / Idealista

  En el moment de publicar aquest article, la casa Baygual és la més cara de Sabadell que es pot trobar als portals web immobiliaris. Només n’hi ha quatre més que superen la xifra d’un milió d’euros: al Centre, la Creu Alta, Hostafrancs i una a Castellarnau. Totes aquestes costen entre 1,2 i 1,4 milions d’euros.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: