• Publicitat

  L’ocupabilitat i la demanda de la Formació Professional segueix creixent a Catalunya

  Les dades del servei d'orientació del Saló de l'Ensenyament celebrat a Barcelona el mes de març passat, la Formació Professional va encapçalar la majoria de consultes, amb gairebé un 40% del total
  Redacció
  24 d'abril de 2024

  Actualment, vivim en un mercat laboral en canvi constant, per això, estudiar és clau a l’hora de trobar estabilitat laboral i econòmica. la Formació Professional viu un dels millors moments. Actualment, és una de les alternatives amb més demanda per part de les empreses, amb més sortides laborals i amb els salaris més alts. Enrere ha quedat l’estigma i cada vegada més alumnes opten per aquest tipus de titulacions com a opció per obrir-se camí al món professional. Segons les dades del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la FP va créixer en més de 8.000 alumnes el curs anterior. Una xifra significativa que s’explica gràcies a l’alta taxa d’èxit d’aquestes titulacions pel que fa a l’ocupació. Les empreses busquen perfils més tècnics, cosa que s’ha pogut observar gràcies a les dades d’inserció laboral dels titulats de FP, que ha pujat al 54,49% i al 66,29% en el cas de l’FP Dual.

  Tant és així que segons les dades del servei d’orientació del Saló de l’Ensenyament celebrat a Barcelona el mes de març passat, la Formació Professional va encapçalar la majoria de consultes, amb gairebé un 40% del total. En aquest sentit, l’oferta de titulacions s’ha anat incrementant els darrers anys per respondre aquesta demanda a l’alça del mercat laboral. En aquest context, XTART és un centre de Formació Professional oficial que ajuda les persones a trobar el seu camí laboral a través de l’especialització en diferents àrees com ara tecnologia, negocis, àmbit de la salut o emergències i protecció civil. El centre XTART forma els seus estudiants amb una metodologia innovadora per desenvolupar- se com a professional al món laboral a través de tecnologies capdavanteres.

  El seu centre a Catalunya, situat a Barberà del Vallès, se suma als diferents campus repartits per tot l’estat espanyol, on els pilars que comparteixen totes les seves formacions tenen com a eix transversal la tecnologia i la innovació, l’ocupació, l’educació personalitzada i connectar des de el principi amb les empreses, amb una borsa de treball pròpia amb més d’un 90% d’ocupabilitat i més de 1.500 convenis amb empreses líders al sector. L’objectiu és respondre a les necessitats reals del mercat laboral, centrant-se que busquen les empreses, establir-hi una connexió directa i enfocar-se en l’aprenentatge des d’una formació pràctica, per augmentar al màxim la possibilitat d’ocupació dels alumnes.

  Des de XTART impulsen diversos programes de Formació Professional des d’una nova perspectiva i formats d’aprenentatge, adaptant-se contínuament als avenços tecnològics, que permet anticipar-se a les necessitats del mercat, combinant el format presencial, semipresencial i en línia.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: