Arxiu

Urgències compartides al Vallès

El passat dissabte, 22 de maig, D.S. publicava una carta del senyor Marquès sobre la manca d’oftalmòleg de guàrdia a les Urgències de l’Hospital de Sabadell. Per la confusió que pot generar aquesta opinió, vull fer algunes consideracions perquè siguin conegudes pels ciutadans.

Hi ha algunes especialitats mèdiques que, pel volum de visites que hi ha a Urgències, no justifiquen la presència d’un professional de guàrdia les 24 hores en un determinat centre, tot i que s’ha d’assegurar l’atenció en un entorn proper. Aquest és el cas de l’atenció urgent oftalmològica, on el Servei Català de la Salut va determinar que era precisa la col·laboració entre els tres centres sanitaris de la xarxa pública: Mútua de Terrassa, Hospital de Terrassa i Hospital de Sabadell. Aquest acord estableix que l’especialista d’Oftalmologia de guàrdia està ubicat a l’Hospital de Terrassa, essent professionals dels tres centres esmentats.

Celebro que l’atenció del senyor Marqués a l’Hospital de Terrassa fos satisfactòria. Crec que els ciutadans esperen una utilització eficient i eficaç dels recursos disponibles, oferint una atenció de qualitat. I aquest n’és un exemple.

Comentaris
To Top