Opinió

Un Sabadell diferent és possible

L’any vinent, el 2015, estarà marcat per una de les cites més importants de la democràcia: les eleccions municipals que han de definir qui serà l’encarregat de gestionar la ciutat de Sabadell en els propers quatre anys. Després d’una època complicada per als sabadellencs i sabadellenques, tinc el convenciment que un Sabadell diferent és possible.

El repte principal de la ciutat de Sabadell ha de ser el de recuperar un dels subjectes més importants que ha quedat abandonat en els darrers anys: les persones. Els desnonaments diaris, joves que han d’abandonar la ciutat per trobar una feina, nivells elevats d’atur, gent que no arriba a final de mes, són algunes de les causes que han provocat que la gent hagi perdut l’interès i l’esperança en la política.

Cal, doncs, recuperar la confiança perduda i posar les persones al centre de les decisions polítiques. A Sabadell hi cal una nova cultura política, noves actituds i noves prioritats. Cal que els polítics que governin la ciutat de Sabadell tinguin la capacitat de fer creure als sabadellencs i sabadellenques que un Sabadell diferent és possible.

Una ciutat emprenedora, oberta i propera que treballi per a l’excel·lència en la gestió i l’atenció a les persones d’una forma rigorosa, eficaç i eficient. Necessitem una nova manera de ser i fer que permeti una regeneració democràtica i una transparència absoluta que vagi més enllà de l’accés a la informació per part de la ciutadania.

I crec fermament que ho podem aconseguir. Hi ha una manera diferent de fer política. Només hem d’aprofitar totes les eines que tenim al nostre abast: confiar en les persones de Sabadell, en les seves aptituds i en el seu gran potencial. Cal que els polítics confïin en la seva gent. Sabadell no tornarà a ser el que era sense el suport de la ciutadania. Hem de treballar plegats amb l’ampli teixit associatiu que tenim, treure el millor de les persones i apostar fermament pel teixit empresarial de la nostra ciutat.

La prioritat ha de ser la de vetllar per a que els sabadellencs i sabadellenques rebin els millors serveis i atenció possibles amb l’objectiu principal que tinguin una millor qualitat de vida. Ara cal sortir de la crisi i impulsar un canvi de model que creï un entorn favorable per a les empreses i l’activitat productiva, fer de la millora de la productivitat i de l’economia creativa els eixos principals del creixement econòmic i situar Sabadell com a motor de la reindustrialització a Catalunya.

Aquest canvi de model té sentit si serveix per aconseguir més feina i benestar social per a tothom. La creació de riquesa i dinamisme en l’economia sempre han d’anar lligades a més benestar i justícia social. Sense progrés econòmic no hi haurà progrés social, pero progrés econòmic sense progrés social no té cap sentit, perquè només afavoreix a uns pocs.

A Convergència i Unió de Sabadell tenim clar que cal una nova manera de governar. Volem fer el canvi i sabem com ho hem de fer. Només cal que els sabadellencs i sabadellenques deixin de banda el passat i creguin que un Sabadell diferent és possible.

“La creació de riquesa i dinamisme en l’economia sempre han d’anar lligades a més benestar i justícia social”

Comentaris
To Top