Opinió

“Democràcia i Llibertat”

Aquest és el nom de la coalició amb què Convergència Democràtica de Catalunya, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament ens presentem a les properes eleccions Generals, previstes pel proper dia 20 de desembre.   Una coalició de partits compromesos amb Catalunya i compromesos amb la profunda força de la radicalitat democràtica que mena el procés apassionant que estem fent, precisament per fer una Catalunya lliure. Per construir un Estat català, republicà i europeu, compromès amb la justícia social i amb el benestar de totes i cadascuna de les persones.
Un Estat català  a favor de tothom  i contra ningú, que aspira a ser modèlic i que en el seu mestissatge i exemplar convivència hi té els valors necessaris per fer-ho possible.
Sempre he dit, i ho ratifico, que la nostra independència només depèn de nosaltres mateixos. Del nostre compromís i de la tossuderia, política i social, que mantinguem tots plegats entorn d’aquest gran repte. Res ni ningú no ho podrà aturar si ens mantenim ferms.
No és un repte menor i és per això que està ple de dificultats i de moments difícils. Ho sabíem! Sense anar més lluny, ara mateix n’estem vivint un. Difícil perquè és un moment clau ja que la força independentista majoritària del País que és Junts pel Sí, està explorant vies d’acord per dotar-nos de la principal eina: formar Govern. Un Govern estable que abordi els diferents passos fixats en el rigorós full de ruta. Que doni  una explicació clara de la legitimitat de les nostres aspiracions a Europa i al món i que atengui el dia a dia de la ciutadania, enfocat a revertir les accions que ens ha boicotejat l’Estat espanyol per poder protegir els més febles, com ara aplicar al Decret de pobresa energètica o seguir acompanyant l’economia productiva, font de creació de riquesa i de llocs de treball.
No tancar Govern a la major brevetat no és bo per al País ni per al procés i la política no és altra cosa que buscar acords segons el que ha expressat la ciutadania a les urnes. Tancar acords que no obeeixen a la voluntat dels electors i canviant als despatxos el que no s’ha guanyat a les urnes, és sinònim de vella política. La nova Catalunya no es pot, de cap manera, bastir amb aquests vímets.
Cal anar a les eleccions del 20 de desembre amb Govern ja que per Catalunya, no són unes eleccions més a les Corts. Són unes eleccions que hem de seguir vivint en clau catalana i fer que el missatge que arribi a Madrid no estigui distorsionat. Hem d’aconseguir que el missatge del 20D continuï essent clar en el sentit que la ciutadania de Catalunya té un objectiu: fer de Catalunya un nou Estat d’Europa. Si la confiança se la guanyen aquells que amb l’excusa d’apel·lar al diàleg, el que realment volen és mantenir  l’statu quo o els que ens volen diluïts com a poble en el magma d’un espanyolisme tronat i passat de moda, el nostre futur com a poble i, per tant, el dels nostres fills quedarà atrofiat. Tornem a donar doncs, el dia 20D, una lliçó de fermesa. Tornem a donar suport inequívoc, aquest cop, en favor dels missatges que representem les persones de “Democràcia i Llibertat”. El dia 20 de desembre, tornem a donar exemple de civisme i de voluntat rotunda en favor d’una Catalunya que vol viure en democràcia i llibertat.

“Són unes eleccions que hem de viure en clau catalana i fer que el missatge que arribi a Madrid no estigui distorsionat”

Comentaris
To Top