Arxiu

Acord unànime a favor d’una residència pública per a la gent gran

maniSESIONEl Ple municipal de novembre ha aprovat aquesta nit per unanimitat una moció acordada per tots els grups municipals per exigir al Govern de la Generalitat la construcció i posada en funcionament de la promesa residència i centre de dia del Parc Central Sabadell. L’acord dels grups ha vingut precedit de la intervenció, en la sessió plenària, d’una portaveu de la Federació d’Associacions de Veïns, Sonia Martínez. La plataforma ciutadana que exigeix la residència ha protagonitzat aquesta tarda una manifestació que va partir a les 17 hores de la Plaça de la Creu de Barberà i va finalitzar a l’Ajuntament amb el parlament de Sonia Martínez. Davant del Ple, aquesta portaveu ha considerat lamentable que una ciutat com Sabadell, amb unes 40.000 persones grans, no tingui una residència pública i que totes les existents siguin privades o concertades. Per tot, ha exigit que la Generalitat compleixi amb el compromís adquirit en l’any 2006 d’iniciar les obres de la residència. “No val que diguin que no la construeixen perquè estem en crisi”, ha assenyalat.
La moció aprovada contempla fer arribar al Govern de la Generalitat l’exigència de la residència i la postura contrària de l’Ajuntament a les retallades. D’altra banda, reclama un calendari per a la licitació de les obres i la creació d’una comissió multilateral per estudiar les necessitats de places de la ciutat. També exigeix saber a què s’ha dedicat la partida de 30 milions d’euros aprovada l’any 2006 per iniciar el projecte de residència.

Tots els grups municipals han mostrat els seus arguments a favor de la moció. El regidor del PP, Esteban Gesa, ha vaticinat que el dèficit de places actual serà en el futur encara més greu per l’envelliment de la població. L’edil de Guanyem Sabadell, Miquel Soler, ha qualificat “d´estafa a la ciutadania” l’incompliment de la promesa del Govern de la Generalitat. Ciutadans, a través del regidor José Luis Fernández, ha assenyalat que el seu grup al Parlament ja ha preguntat què es va a fer sobre la necessària infraestructura. Míriam Ferrandiz, de la Crida, ha proclamat que “tots tenim dret al benestar, però les persones dependents encara més”.
ERC, a través de Gabriel Fernández, ha exposat les dades que revelen el greuge comparatiu que pateix Sabadell en places de residència respecte a altres municipis, inclús els del nostre entorn. “La mitjana de places públiques de residència a Catalunya és d’un 15% per mil habitants. A Sabadell aquest percentatge és de zero patatero “, ha dit. Unitat pel Canvi ha considerat que la manca d’una residència “no només és un problema del sector sud, sinó de tota la ciutat”, ha afirmat l’edil d’aquesta formació, Eduard Navarro. La regidora del PSC, Ana María Carrasco, ha recordat que el seu grup al Parlament ha dut a terme nombroses iniciatives a favor de la residència que van ser rebutjades per algunes formacions polítiques.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top