Ciutat

Aquest divendres i dissabte és el Gran Recapte

La directora del Rebost Solidari de Sabadell, Mercè Calvet, fa una crida a la solidaritat dels sabadellencs davant la nova edició del Gran Recapte, que té lloc aquest divendres i dissabte. Durant les dues jornades, en horari comercial, hi haurà punts de recollida d’aliments a establiments de tota la ciutat. Calvet explica que a Sabadell esperen superar la xifra de 100 mil kilos d’aliments que es va aconseguir l’any passat, ja que el desplegament és més gran. Hi haurà punts de recollida a 65 supermercats. Enguany la crida se centra en donar oli, conserves de peix i llet, tot i que els ciutadans poden col·laborar amb altres tipus d’articles. El Gran Recapte d’aliments a Catalunya és una iniciativa del Banc d’Aliments de Barcelona. Enguany preveu superar els 4,6 milions de kilos de productes de 2014, i per aconseguir-ho compta amb 25 mil voluntaris repartits en 2.500 punts de recollida. Donat que a Sabadell la xarxa del Rebost és molt extensa i efectiva, amb 24 entitats que hi col·laboren, ells mateixos assumeixen l’organització. Dels 65 punts de recollida, un total de 55 són assumits directament pel Rebost i la resta tindran coordinadors del Gran Recapte. La iniciativa és possible gràcies a la implicació desinteressada d’un total de 450 voluntaris, més de 200 d’entitats del Rebost i la resta aliens a l’associació. Destaca la participació d’alumnes de centres educatius com les escoles Nostra Llar o Mare de Déu de la Salut.
Enguany participen 12 cadenes: Aldi, Bon Àrea, Caprabo, Condis, Consum, El Corte Inglés, Dia, Lidl, Mercadona, Sorli Discau i Supercor. Cada any el Rebost Solidari de Sabadell organitzava campanyes pròpies de recollida al maig i a l’octubre però, com explica Calvet «enguany hem decidit anul·lar la d’octubre per potenciar el Gran Recapte». Tots els aliments que es recullin aniran destinats a cobrir les necessitats d’alimentació bàsiques de les famílies ateses pel servei. En aquests moments entreguen lots de menjar a 2.300 llars sabadellenques.
D’altra banda, aquesta setmana el Rebost ha rebut una donació de 3.885 euros recollits pels empleats de Torra, l’empresa que gestiona els serveis funeraris a la ciutat. Els diners es destinaran a l’alimentació per a nadons de 3 a 6 mesos, i productes d’higiene bàsica.3.2 a 4 col

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top