Ciutat

Llum verda a la construcció d’habitatges i equipaments a l’antiga fàbrica Artèxtil

La Generalitat ha donat finalment llum verda a la transformació de l’antiga fàbrica Artèxtil. L’aprovació, per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, del pla de millora del sector permetrà dotar l’espai d’habitatges, equipaments i zones verdes. Quatre anys després que el Ple municipal aprovés de forma provisional la modificació del Pla General que permetia transformar l’espai de l’antiga fàbrica en equipaments i zona residencial, la Generalitat dóna el vist-i-plau per dur a terme aquesta transformació.
L’actuació afecta a l’antiga illa industrial que hi ha a la Gran Via malgrat que la millora també afectarà al barri de Sant Oleguer.
D’una banda, preveu actuar a la superfície de l’antiga fàbrica amb façana a la Gran Via i que està delimitada també pels carrers Romeu, Alfons Sala, Quevedo i Covadonga. D’una altra, també inclou una segona àrea d’actuació al barri de Sant Oleguer, entre l’avinguda Egara, el passeig Bèjar i els carrers Bradford i Buenos Aires. El projecte preveu que a la part nord de la primera zona, que afecta a l’antiga fàbrica tèxtil, es concentrin les noves edificacions residencials que tindran un sostre màxim de 12.388 metres quadrats i un topall de 165 pisos.
Els blocs que es construeixin als carrers Romeu i Covadonga tindran planta baixa i dos pisos.
No seran iguals els que s’aixequin a la banda de la Gran Via. En aquest cas tindran planta baixa i entre 6 i 11 pisos, seguint el mateix model que s’ha implantat al llarg dels anys en aquesta artèria sabadellenca, tal i com ha comunicat la pròpia Generalitat.
De la mateixa manera, es crearà un nou espai lliure de 1.859 metres quadrats entre la Gran Via i el carrer Covadonga amb la intenció de donar continuïtat als recorreguts de vianants previstos. En un primer moment es va reservar espai per la construcció d’un institut per aquesta zona de la ciutat.8-1-a-4-col
El pla de millora que s’ha aprovat ara preveu recuperar l’edificació protegida de la superfície de la Gran Via i qualificar-la com a equipament. Pel que fa a la segona àrea d’actuació, aquesta es troba a l’antic Poliesportiu Artèxtil que va construir l’empresari Josep Garcia-Planas a Nostra Llar, també conegut popularment com piscines de Cal Garcia i que està tancat per aquest ús fa més de 10 anys.
L’edifici ocupa una superfície de més de 4.800 metres quadrats, disposa d’una piscina de grans dimensions, una pista de tennis i un camp de futbol, a més d’un parc infantil, vestidors i un bar. El pla considera que aquests són equipaments esportius comunitaris públics. Precisament veïns del barri de Nostra Llar de Sant Oleguer han reivindicat durant més de 30 anys la recuperació d’aquestes antigues instal·lacions, una part de les quals han estat ocupades, en règim de lloguer, per l’associació de veïns del barri.

Comentaris
To Top