Ciutat

El Col·legi d’Advocats rebutja l’aplicació de l’IVA al Torn d’Ofici

El Col·legi d’Advocats de Sabadell reclama la suspensió de forma immediata de la norma que grava amb l’IVA el Torn d’Ofici. Segons ha comunicat col·lectiu professional aquesta norma «posa en perill la prestació del servei públic de Justícia Gratuïta amb mesures i canvis de criteri mancats de tot fonament, com ara la de tributar per l’IVA, i s’afecta l’essència d’un dels pilars de l’Estat de Dret en perjudici dels ciutadans». D’aquesta manera els advocat de la demarcació de l’ICASBD se sumen a la reivindicació de l’advocacia de tot l’Estat en el mateix sentit. El Col·legi local considera que l’aplicació de l’IVA s’ha de suspendre «per legalitat, raonabilitat i eficiència». A més, recorda que «la Justícia Gratuïta és una de les inversions en pau social més importants en un Estat de Dret». I afegeix que «cada cert temps, però, es veu sotmesa a tensions, vaivens o amenaces».

En aquest sentit, l’advocacia de Sabadell adverteix que «aquest no és un servei professional de lliure elecció, ni en la seva contractació ni en el seu preu, sinó un servei públic de caràcter social, sense possibilitat d’elecció del client, amb barems prèviament fixats per cadascuna de les administracions competents, i encomanat amb caràcter obligatori a l’advocacia institucional». El Torn d’Ofici és un servei organitzat i gestionat pels Col·legis d’Advocats i «prestat en benefici dels ciutadans durant les 24 hores al dia de tots els dies de l’any».

És per això que recorden que en el cas de la demarcació territorial de l’ICASBD, els 400 advocats i advocades adscrits al Torn d’Ofici van atendre, al llarg del 2016, «ni més ni menys que 11.000 expedients de Justícia Gratuïta, generats i tramitats» des del col·legi sabadellenc.

Comentaris
To Top