Arxiu

Jordi Baiget: «La indústria i les exportacions lideren el creixement de l’economia catalana»

«El creixement de Catalunya està liderat per la indústria i les exportacions, activitats que, per la seva naturalesa, garanteixen el nostre futur», va constatar aquest dimecres el conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, en 4a Jornada sobre Economia Industrial, organitzada per la Fundació per la Indústria Sabadell-1559. En l’obertura de l’acte, el president de la Fundació, Josep Bombardó, va subratllar la importància de la indústria en la sortida de la crisi i la necessitat de millorar la productivitat interna i externa de les empreses per fer front amb garanties d’èxit aquesta etapa de canvi. «La productivitat de la indústria espanyola -assegurà Bombardó- és inferior a la d’Alemanya o França, però Catalunya mostra uns millors indicadors. L’aposta per la innovació i la formació ens ha de permetre reduir el diferencial amb aquests països». L’atur, considera Baiget, és el gran problema de l’economia catalana. «Hem aconseguit baixar la taxa d’atur del 22 al 14%, però estem lluny encara del 6,5% del 2006. La solució passa per la inversió, la innovació, la formació i el reciclatge... per tenir una ocupació estable i de qualitat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top