Ciutat

El darrer tram del Metro entra en funcionament

Des d'aquest dijous els trens de Ferrocarrils ja arriben fins a la Plana del Pintor. Passades les 10 del matí, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l'alcalde, Juli Fernàndez, i el conseller de Territori, Josep Rull, han inaugurat el darrer tram del Metro, culminant així una obra que es va iniciar l'any 2008 i que ha costat 430 milions d'euros. Les tres noves estacions que s'acaben d'obrir són les de Creu Alta, Sabadell Nord (plaça Espanya) i Sabadell Parc del Nord. El viatge inaugural l'han fet les autoritats en un tren que s'ha batejat amb el nom de la sabadellenca Muriel Casals, expresidenta d'Òmnium Cultural. El recorregut entre l'estació de Sabadell Plaça Major, al Centre, i la del Parc del Nord és d'uns quatre minuts. Fernàndez, en el que ha estat el seu darrer acte com alcalde abans del ple de renúncia d'aquesta tarda, ha destacat que amb les cinc estacions de Ferrocarrils més les tres de Rodalies «Sabadell és la ciutat metropolitana amb més estacions urbanes de tren». A més, ha advertit que l'acabament dels treballs constitueix «una oportunitat per la ciutat en superfície i pels barris» ja que ara es començaran a «tancar les cicatrius obertes» per les obres amb diversos projectes d'urbanització com ara el Parc del Nord o el propi Passeig. Rull, per la seva banda, ha destacat que la posada en marxa d'aquestes estacions és «una aposta inequívoca del Govern pel transport públic» que transformarà la mobilitat al conjunt del Vallès. El president de la Generalitat ha anunciat que aquestes obres serviran per «canviar la fesomia de la ciutat». Ha afegit que l'augment de viatgers que es preveu haurà de comportar també «una reducció de les tarifes dels títols de transport».  Tots han coincidit en reconèixer la feina feta pels anteriors governs i les molèsties que les obres han causat als veïns que, segons han dit, han tingut molta paciència.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top