Publicitat
Arxiu

La ciutat s’atura aquest dimarts per condemnar la violència

Entitats, sindicats, ajuntaments vallesans i comerços s’han adherit a la convocatòria d’aturada feta per la Taula per la Democràcia amb l’objectiu de condemnar les càrregues policials de l’1 d’octubre. Els alcaldes de la comarca han exigit responsabilitats polítiques al govern de l’Estat.

ls alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental es van reunir dilluns amb caràcter extraordinari i urgent amb la «voluntat de posar per damunt de tot, la defensa de la democràcia i els valors que ens uneixen per sobre de les diferències». El Consell es va reunir tot just després de l’1-O per condemnar «fermament les càrregues policials totalment injustificades i desproporcionades» que van tenir lloc a diferents municipis de la comarca i que van ser «especialment greus a Sabadell». Així ho van subratllar els alcaldes en la declaració institucional que van subscriure i amb la què van refermar els seu compromís amb «la convivència». Pels regidors els fets «en cap cas van ser oportuns ni tampoc justificats i absolutament desproporcionats». Per aquesta raó, «fem un clam pel respecte entre totes les persones« i «exigim responsabilitats polítiques al govern de l’Estat». Van concloure advertint que des dels ajuntaments «seguirem treballant fermament per evitar qualsevol confrontació o expressió de la violència».

Publicitat

Diferents entitats de la ciutat s’han sumat al rebuig de la violència. Sabadell Comerç Centre va qualificar els fets «d’absolutament inadmissibles i són una violació de drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana». Càritas Diocesana de Terrassa també va expressar que «deplora les vulneracions de drets fonamentals i demana diàleg davant la situació política actual». La Junta directiva del Club Natació Sabadell, el Club esportiu Mercantil i C.E: Marina-Can Gambús, i la patronal catalana Cecot, l’associació de veïns de Sant Oleguer i les llevadores de la sala de part de l’hospital Parc Taulí també van condemnar els fets. Les llevadores van parlar de «vulneració dels drets humans».

Com a mostra de rebuig molts d’aquests col·lectius s’han sumat a la convocatòria d’aturada feta per la Taula per la Democràcia, creada abans del referèndum. Algunes entitats diferencien entre aturada i vaga general. La Cecot dóna suport a l’aturada i no a la vaga general perquè aquest «és l’àmbit on es dirimeixen els conflictes laborals». També recolzen les mobilitzacions que s’organitzaran a partir de les 7 de la tarda. Sabadell Comerç Centre també s’adhereix a l’aturada en la defensa «d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l'autoritarisme, el respecte i no la intolerància». Les llevadores del Parc Taulí, tot i donar suport a l’aturada general van comunicar que treballen per serveis mínims. Els veïns de Sant Oleguer defensen la vaga general. Les oficines del Centre d’Esports Sabadell romandran tancades i no hi haurà entrenaments de futbol base. El C.E. Mercantil recolza l’«aturada del país» i mantindrà les seves instal·lacions tancades tot el dia i els entrenaments suspesos. El Club Natació tanca les instal·lacions i anul·la totes les activitats del carrer Montcada i de Can Llong. Pel que fa a l’Ajuntament, ahir a la tarda encara no havia definit la seva posició. Només ERC va comunicar que secundava l’aturada total i que els seus regidors no farien activitat ni institucional ni laboral. Pel que fa als serveis, aquest dimarts funcionen només el 50 per cent dels autobusos de la TUS. I de Ferrocarrils circulen el 25 per cent dels trens de 6.30h a 9.30h i de 17h a 20h. la resta de franges horàries queden sense servei.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top