Arxiu

La gent diu que vol moure fitxa

Més de dues mil persones han participat en un acte convocat per Sabadell per la Independència-ANC, i que ha presidit el diputat de Junts per Sí al Parlament, Sergi Sabrià, qui ha respost les preguntes del públic assistent. La pregunta del milió ha estat, si aquest dijous el president Puigdemont proclamarà la DUI, a la qual cosa Sabrià ha respós un lacònic «no us fallarem», el què ha provocat un llarg aplaudiment del públic. Tot seguit ha dit «hem d’evitar el 155 i no s’evitarà plegant veles ara després de set anys. Ara hem de proclamar la independència perquè tenim un mandat popular».
També ha donat resposta a qüestions relatives a l’aplicació del 155 a l’educació, i ha dit que l’efecte del 155 en l’àmbit educatiu «serà 0». Sabrià ha advertit però que els dies vinents seran difícils.
Sobre la possibilitat d’una eventual detenció de Puigdemont i el govern, el diputat al Parlament creu que «seria una animalada, però no es descartable i, a les preguntes de què cal fer les hores posteriors a la declaració del Parlament, Sabrià ha dit que «cal mantenir les mobilitzacions pacífiques i seguir les instruccions que s’envien des de la xarxa», i ha valorat l’eficàcia d’aquest mitjà de comunicació.
També ha explicat que Puigdemont no ha anat al Senat perquè «ens havien parat una trampa per intentar humiliar-nos».

To Top