Ciutat

L’exalcalde Juli Fernàndez anirà a les llistes d’ERC als comicis del 21D

La llista d’ERC a les eleccions del 21D comptarà amb l’exalcalde i actual tinent d’alcalde Juli Fernàndez, com a candidat. El regidor no abandonarà les seves responsabilitats a l’Ajuntament.
La militància d’ERC del Vallès Occidental va escollir dimecres Juli Fernàndez per participar a la llista republicana de candidats als comicis del 21D.

L’assemblea, que es va obrir a tota la militància, també va decidir que Marc Sangles seria un altre dels candidats comarcals juntament amb altres sis membres de la formació a la comarca. L’exalcalde sabadellenc, que va abandonar la seva responsabilitat com a president de la corporació el passat mes de juliol en compliment del pacte de govern del quatripartit, va declarar que «tots i totes les candidates ens comprometem a defensar des del Parlament la República Catalana, fidels al mandat popular de l’1 d’octubre, i no descansarem fins aconseguir la llibertat dels presos polítics».

L’actual regidor d’Economia i Urbanisme continuarà «treballant per a la ciutat» i, per tant, ha anunciat que no abandonarà les seves responsabilitats a l’Ajuntament donat el seu «inqüestionable compromís cap a Sabadell i la República que el caracteritza», van informar els republicans.
La notícia sobre la incorporació de Fernàndez a la llista dels republicans es va donar a conèixer després que ERC, PDeCAT i la CUP anunciessin que es presentaran per separat a les eleccions. Malgrat això, membres d’ERC van anunciar que les tres formacions preparen una estratègia conjunta per al 21D que donaran a conèixer en els propers dies i que permetrà compartir part de l’enfoc dels independentistes de cada als comicis.

L’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha decidit suspendre la seva militància al PSC, en desacord amb la política dels socialistes a nivell nacional. Giménez critica «el tacticisme» de tots els partits «sense excepció» i assegura que davant l’actual «escalada de tensió» es fa «enormement difícil» trobar una solució política al conflicte català.

To Top