Ciutat

Nou Servei d’Atenció de Drogues per a orientar als joves

La ciutat ja compta amb un servei que doni resposta a qüestions sobre el consum de drogues, als joves, tan si ja en consumeixen com els que encara no s’han iniciat en el seu consum.
El Servei d’Asessorament i Informació de Drogues (SAID), té com a objectiu donar resposta als dubtes i inquietuds dels adolescents i joves, sobre aquestes substàncies.

Un dels problemes que els especialistes destaquen de la introducció dels adolescents al món de les drogues, és la manca d’informació veraç sobre les seves conseqüències i sobre les diferents drogues que hi ha a l’abast de la població més jove.

El regidor de Salut de l’Ajuntament, Ramon Vidal, explica el motiu d’implantar aquest nou servei perquè «respon a la necessitat de disposar d’un servei per resoldre interrogants quan el consum de substàncies encara no es percep com a problemàtic.» I afegeix que «és un servei al qual et pots adreçar tant si en consumeixes com si no». D’altra banda la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha explicat que el nou servei «detectarà necessitats i establirà vincles de confiança amb els joves i sobretot esdevindrà un servei que els proporcionarà informació», el què segons Ferràndiz, ajudarà als joves a decidir «de manera autònoma i amb tota la informació possible».

Així mateix, aquest nou servei també donarà suport i assessorarà les famílies i professionals del sector, alhora que coordinarà millor els recursos relacionats amb joventut i adolescència. Amb la creació del SAID es consolida una de les principals accions del Pla Local de Drogues de Sabadell. Un pla en el qual han participat diferents col·lectius ciutadans, fent les seves aportacions. Va ser en aquestes reunions, don va sorgir la demanda de crear un nou servei per aquells joves que, ja han consumit drogues, però que fins ara el consum de drogues no els ha provocat conseqüències de gravetat. El SAID complementarà la feina que fins ara s’està duent a terme des de l’Assessoria de Salut de Sabadell Atenció Jove i el Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències. Aquestes tasques s’afegiran al conjunt d’activitats que ja fa temps es desenvolupen a la ciutat en l’àmbit de prevenció.

To Top