Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament executarà un total de 20 projectes proposats per entitats

El pressupost del 2018 destinarà diferents partides a l’execució de 20 projectes proposats per particulars i entitats de la ciutat en el marc del porjecte participatiu Construint Ciutat.

El passat 17 de desembre va finalitzar el període per presentar els projectes al procés participatiu Construint Ciutat. S’hi van presentar 54 projectes i 33 van ser prèviament validats tècnicament i van rebre un total de 3.900 suports, segons l’Ajuntament. Aquesta xifra supera els 3.000 vots mínims establerts per legitimar el procés, dut a terme a través de la plataforma Decidim Sabadell.
El procés posava a disposició de la població un milió d’euros del pressupost municipal per a l’any 2018, amb una dotació de 500.000 euros per a projectes relacionats amb l’espai públic o els equipaments municipals i una altra partida de 500.000 euros per a projectes de caràcter social i d’intervenció comunitària dirigits a les persones.

Publicitat

Durant la presentació dels resultats, l’alcalde, Maties Serracant, va agrair a les entitats i les persones que han presentat propostes «que han de contribuir a la millora dels nostres barris i de la ciutat en general, sigui incidint en l’espai públic o els equipaments o en la millora de la cohesió social». Serracant ha afegit que «l’estratègia del Construint Ciutat és donar a la gent l’oportunitat de conèixer els pressupostos municipals, saber en què ens gastem els diners públics, i també pretén ser una eina d’apoderament de la ciutadania, presentant projectes perquè puguin ser executats».
Les propostes s’han ordenat segons nombre final de suports rebuts, admetent com a màxim una proposta per barri i tres per districte.

La regidora de Participació, Glòria Rubio, va presentar els resultats d’aquesta segona edició del procés participatiu. “Construint Ciutat –ha dit- aporta, entre d’altres, un aspecte interessant, ja que per mitjà de les propostes presentades, siguin escollides o no, podem detectar necessitats a la ciutat».
Projectes a l’espai públic
Els projectes escollits i que es duran a terme en l’àmbit de l’espai públic i d’equipament són un total de 7: ‘Pacificació del trànsit i millora del camí escolar davant del C.E Serra’ (particular) amb 100.000 euros atorgats; ‘Millora de l’equipament cultural i de lleure al barri de la Concòrdia’ (CAE La Llar del Vent) 100.000 euros; ‘Renovació i millora del pati i la pista coberta de l’escola Joanot Alisanda’ (Escola i AMPA Joanot Alisanda) 75.000 euros; ‘La plaça del Treball. Un espai de lleure per a tothom’ (Agrupació de Veïns de Gràcia) 100.000 euros; ‘Persianes amunt per donar llum i ajudar a nens i nenes amb autisme’ (associació Obrir-se al món) 4.500 euros; ‘Millora del camí escolar a la zona alta del barri de la Concòrdia d’accés a l’escola Pau Casals i cap a Can Rull i condicionament de l’entorn natural’ (associació de veïns de la Concòrdia) 100.000 euros; i ‘Entre el dins i el fora. El pati, un espai educatiu més a l’escola Alcalde Marcet (Can Puiggener)’ (Escola Alcalde Marcet) 20.500 euros.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top