Ciutat

Els Cafès Científics comencen amb el futur dels boscos vallesans

Els Cafès Científics s’inauguren aquest dimarts amb una anàlisi de la situació dels boscos vallesans després de les ventades del 2014. L’Associació per a la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC)presenta un estudi sobre la gestió forestal que s’ha fet després.

Els Cafès Científics estan organitzats per l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l’ADENC, l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica i la Unió Excursionista de Sabadell (UES), i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques. La sisena edició d’aquestes xerrades començarà parlant de la situació dels boscos després de les ventades.

Una catàstrofe de la qual el desembre es compliran quatre anys. Els organitzadors volen reflexionar en aquesta sessió sobre el que s’ha fet als boscos del rodal després de la caiguda de centenars de milers d’arbres, i també plantegen preguntes com: «En què esdevindran les zones que abans eren boscos? Hem de plantar arbres? O és millor quedar-nos de braços plegats i deixar que la natura segueixi el seu propi curs?». L’entitat ecologista recorda que al desembre del 2014 «unes condicions meteorològiques excepcionals de precipitació amb posteriors cops de vent de més de 100 quilòmetres per hora que van fer caure quasi 290.000 arbres només al terme municipal de Sabadell, i es van haver de lamentar víctimes mortals a la veïna Terrassa».
L’any passat l’ADENC va realitzar un estudi d’ecologia forestal en els boscos de propietat municipal del Parc Grípia-Ribatallada gràcies a l’Ajuntament de Sabadell, segons ha informat l’associació. De la mà d’en Joan Cuscó, coautor de l’estudi, es donaran a conèixer aquest dimarts més a fons els problemes de la gestió forestal després d’aquesta gran pertorbació.

To Top